Mauricio Pochettino, pregătit să continue încă un sezon cu Tottenham

Tehnicianul argentinian Mauricio Pochettino îşi doreşte să continue alături de Tottenham, în tentativa de a obţine un trofeu cu Spurs

Mauricio Pochettino
17 mai 2018

Tehnicianul argentinian al celor de la Tottenham Hotspur, Mauricio Pochettino, este pregătit să continue încă un sezon pe banca tehnică a grupării londoneze, în ciuda zvonurilor recente conform cărora ar fi aproape de o despărţire de Spurs în această vară. Antrenorul argentinian urmează să se întâlnească în cursul săptămânii cu preşedintele clubului, Daniel Levy, pentru a purta discuţii în ceea ce priveşte condiţiile necesare pentru ca cele două părţi să ajungă la un acord referitor la continuarea colaborării.

După ce a încheiat pe locul al treilea în clasamentul Premier League şi a obţinut astfel o nouă calificare în UEFA Champions League, pentru Mauricio Pochettino oportunităţile de a prelua o altă echipă nu lipsesc, iar probabila plecare a lui Antonio Conte de la Chelsea ar putea reprezenta una dintre posibilele destinaţii pentru tehnicianul argentinian. Totuşi, conform informaţiilor publicate recent de presa britanic, fostul antrenor al celor de la Southampton este dispus să continue alături de Spurs pentru încă cel puţin 12 luni. Însă obiectivul principal al lui Mauricio Pochettino este cel de a-şi trece în palmares un trofeu cu Tottenham, o ambiţie care se suprapune parţial cu planurile clubului, Daniel Levy fiind mai degrabă preocupat de stadiul lucrărilor la noul stadion al lui Spurs, a cărui capacitate va fi de 61,000 de locuri. Clubul londonez a fost nevoit să evolueze în actualul sezon pe arena Wembley, însă nu a părut să fie condiţionat de această situaţie, reuşind să impună în 13 dintre cele 19 meciuri de campionat considerate pe teren propriu.

Totuşi, Mauricio Pochettino i-a cerut preşedintelui clubului, Daniel Levy, să fie “curajos” pe piaţa transferurilor înainte de a muta echipa în noul stadion de peste un miliard de euro: “Eu cred că Daniel (Levy) mă va asculta. Dar voi mă cunoaşteţi şi uneori eu am idei nebuneşti. Trebuie să fie curajos. În acest gen de situaţie, cu suporteri incredibili, să fii curajos şi să-ţi asumi riscuri este cel mai important lucru. Eu cred că este un moment în care clubul trebuie să-şi asume riscuri şi să muncească mai mult decât în sezonul trecut pentru a fi din nou competitiv.” – a declarat tehnicianul argentinian, care va spera să aibă la dispoziţie un lot de jucători capabil să lupte pentru mai mult decât o clasare pe locurile trei-patru.

Tottenham va trebui în primul rând să acopere pierderea lui Toby Alderweireld, care foarte probabil va pleca în această vară, Manchester United fiind una dintre posibilele destinaţii pentru fundaşul belgian în vârstă de 29 de ani.