Meciurile restante din Champions League și Europa League s-ar putea juca în luna august

Conform portalului Sky Sports Italia, Champions League s-ar putea juca de-a lungul lunii august, după încheierea competițiilor fotbalistice interne.

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
19 aprilie 2020
FootballClub.ro
FootballClub.ro

Portalul Sky Sports Italia prezintă un posibil calendar al fazelor finale ale competițiilor europene, care ar urma să se desfășoare în luna august 2020, după finalizarea tuturor competițiilor interne.

Liga Campionilor ar urma să se reia pe 7 si 8 august (vineri și sâmbătă) cu meciurile restante din optimile de finală, Manchester City – Real Madrid (în tur 2-1), Barcelona – Napoli (1-1), Bayern – Chelsea (3-0) și Juventus – Lyon (0-1). Sferturile de finală ar urma să se joace pe 10-11 august manșa tur și 14-15 august manșa retur, semifinalele pe 18-19, respectiv 21-22 august, iar finala s-ar juca pe 29 august (sâmbătă) pe stadionul Ataturk din Istanbul. Faza grupelor din ediția 2020-2021 a Champions League ar urma să înceapă pe 20 octombrie, cu o lună mai târziu decât planificarea inițială.

Conform Sky Italia, Europa League s-ar relua pe 2 sau 3 august cu cele două meciuri tur din optimile de finală care nu s-au disputat încă, Sevilla – Roma și Inter – Getafe. Returul optimilor, ce mai programează duelurile Leverkusen – Rangers, Șahtior – Wolsfburg, Wolverhampton – Olympiacos, Manchester United – LASK Linz, FC Basel – Frankfurt și FC Copenhaga -Basaksehir s-ar juca pe 6 august, urmând ca sferturile de finală să se dispute pe 10 august (turul) și 13 august (returul), semifinalele pe 17 și 20, iar finala pe 27 august pe Gdansk Arena.

UEFA se va reuni marțea viitoare cu cele 55 de federații și miercuri cu reprezenanții Asociației Europene a Cluburilor (ECA) pentru a se pune de acord pe tema datelor de disputare a actualei ediții a competițiilor interne și a începerii ediției următoare.