Minute rare la Barcelona pentru Lenglet, Puig, Braithwaite și Mingueza în meciul cu Osasuna

Articol scris de - fan al echipei Real Madrid, dar cu o afinitate crescândă pentru Bayern după o perioadă din viață petrecută la Munchen.
14 martie 2022
Riqui Puig, gol în meciul Barcelona - Osasuna 4-0
Riqui Puig, gol în meciul Barcelona - Osasuna 4-0

Cu meciul deja rezolvat după doar o jumătate de oră, Xavi a oferit în partea secundă minute unor jucători care nu intră în mod obișnuit în vederile sale. Dacă introducerea lui Memphis Depay a fost firească pentru a-i oferi ritm după recenta accidentare, a fost mai puțin așteptată folosirea lui Lenglet, Puig, Braithwaite și Oscar Mingueza.

Clément Lenglet

Clément Lenglet nu mai apăruse într-un meci oficial de pe 23 ianuarie, când jucase doar ultimul minut al meciului cu Alaves. De atunci a pierdut opt meciuri, cinci dintre ele din cauza unei accidentări și alte trei din decizia antrenorului care l-a ținut pe bancă. În acest moment Lenglet este penultima soluție din lot pentru postul de fundaș central, doar în fața lui Umtiti. Pique este stâlpul apărării, perechea sa naturală este Araujo, Eric Garcia este cel care prinde minute în mod firesc în sistemul de rotație, iar Barcelona așteaptă din sezonul următor noi întăriri care ar putea complica și mai mult situația lui Lenglet.

Riqui Puig

De la meciul cu Linares în cupă, Riqui Puig nu mai jucase în următoarele 11 meciuri decât 8 minute în returul cu Napoli, iar în campionat seria meciurilor în care a rămas pe dinafară ajunsese la șapte. A trebuit să accepte că alți jucători, chiar mai tineri decât el, prind mai multe minute: Pedri, Nico și Gavi acum, dar și Ilaix Moriba sezonul trecut. A profitat însă de șansa ivită în meciul cu Osasuna pentru a demonstra că își dorește să rămână pe Camp Nou, chiar dacă termină contractul în 2023 iar clubul consideră că despărțirea este soluția ideală.

Martin Braithwaite

Danezul care a suferit o intervenție chirurgicală în luna septembrie nu mai jucase de mult timp. Apăruse în meciul cu Bilbao din cupă pentru ultimele 12 minute ale prelungirilor, iar aceea a fost singura sa participare după primele etape ale actualului campionat. Cu Osasuna a bifat doar al cincilea său meci în acest sezon, iar pe foaia de joc mai apăruse doar în alte opt partide. După sosirile lui Ferran Torres, Adama și Aubameyang, rolul său a devenit decorativ. Înaintea lui mai sunt Dembele, Memphis și Luuk de Jong, fără a-l pune la socoteală și pe Ansu Fati care momentan este scos din circuit. Cu siguranță își va face bagajele la vară.

Óscar Mingueza

Meciul cu Osasuna a fost doar al patrulea jucat în campionat din luna decembrie. Începuse sezonul ca piesă importantă în angrenajul lui Koeman, însă întoarcerea lui Dani Alves i-a complicat situația. Este doar al treilea fundaș dreapta al echipei după brazilian și Dest, iar situația este și mai dificilă în ceea ce privește centrul apărării, însă îl ajută polivalența și faptul că poate fi o soluție ca fundaș stânga, acolo unde a și jucat contra Osasunei în ultima parte a meciului. Ar fi putut pleca în iarnă, dar opțiunea Valencia a picat după ce Bordalás a blocat împrumutul.