Mohamed Salah, cifre impresionante la primul său sezon în tricoul lui Liverpool

Cu şapte etape înainte de finalul ediţiei de Premier League, cifrele lui Mohamed Salah ilustrează sezonul de excepţie reuşit în tricoul lui Liverpool

Mohamed Salah
19 martie 2018

Sezonul incredibil al lui Mohamed Salah a continuat şi în ultima etapă de Premier League, în care Liverpool s-a impus pe teren propriu cu scorul de 5-0 împotriva lui Watford. Jucătorul adus la începutul stagiunii de la AS Roma şi-a trecut în cont patru reuşite pe Anfield şi l-a depăşit astfel pe Harry Kane în clasamentul golgheterilor Premier League, cu un total de 28 de reuşite până în prezent. Atacantul egiptean a oferit de asemenea pasa decisivă la golul înscris de Roberto Firmino şi a ajuns astfel la nouă assist-uri în actualul campionat, la egalitate cu Davild Silva, Paul Pogba, Henrikh Mkhitaryan sau Dele Alli şi în spatele doar a doi oameni de la Manchester City, Leroy Sane (11), respectiv Kevin De Bruyne (14).

Iată câteva dintre cele mai importante observaţii statistice care ilustrează într-o manieră perfectă calitatea evoluţiilor lui Mohamed Salah din actualul campionat:

  • Mohamed Salah mai are nevoie de doar două goluri de la nivelul Premier League pentru a atinge cota 30, o performanţă reuşită anterior doar de nouă ori în era Premier League, de către şapte jucători diferiţi, dintre care trei au fost consemnate într-o perioadă cu 42 de meciuri pe sezon, campionatul fiind format din 22 de echipe.
  • următorul gol marcat de Mohamed Salah îl va aduce la egalitate cu Didier Drogba ca jucătorul african cel mai prolific într-un sezon de Premier League. Drogba a înscris 29 de goluri pentru Chelsea în stagiunea 2009-10.
  • graţie celor patru reuşite din duelul cu Watford, Salah i-a depăşit recordul lui Fernando Torres pentru cele mai multe goluri marcate în sezonul de debut la Liverpool – atacantul egipteam a ajuns acum la 36 în toate competiţiile, Fernando Torres a înscris 33 în sezonul 2007-08.
  • în ciuda stagiunii extrem de prolifice a lui Mohamed Salah, partida de sâmbătă a reprezentat prima în care şi-a trecut în cont un hat-trick pentru Liverpool.
  • Mohamed Salah a devenit doar al patrulea jucător din istoria lui Liverpool care înscie patru goluri într-un meci de Premier League. Robbie Fowler şi Michael Owen au reuşit această performanţă de două ori, iar Luis Suarez a marcat la rândul său de patru ori în partida disputată contra celor de la Norwich City, în decembrie 2013.
  • Mohamed Salah a înscris mai multe goluri în actuala ediţie de Premier League decât West Brom (24), Huddersfield Town, Swansea City (ambele 25) sau decât echipa aflată pe poziţia a şaptea în clasamentul Premier League, Burnley (27) şi se află la egalitate cu totalul golurilor reuşite de Brighton (28).
  • din totalul celor 28 de goluri, 23 au fost înscrise cu piciorul stâng.