Mohamed Salah, pregătit să ajungă la 40 de goluri marcate pentru Liverpool în acest sezon

Atacantul egipteam Mohamed Salah a marcat 30 de goluri în 36 de meciuri disputate pentru Liverpool până în acest moment al stagiunii

Mohamed Salah, Liverpool
20 februarie 2018

Mohamed Salah are parte de un prim sezon de excepţie la Liverpool, după transferul său de la AS Roma în vara trecută, iar talentatul atacant egiptean a discutat recent despre rolul important pe care tehnicianul Jurgen Klopp l-a avut în randamentul său impresionant, din punctul de vedere al realizărilor pe plan ofensiv. De-a lungul celor 36 de meciuri disputate în toate competiţiile până acum, Mohamed Salah a marcat 30 de goluri, o performanţă care îl plasează alături de jucători de top precum Lionel Messi, Cristiano Ronaldo sau Neymar şi care i-a adus numeroase laude atât din partea presei, cât şi a fanilor lui Liverpool.

Jucătorul în vârstă de 25 de ani nu şi-a asumat toate meritele pentru evoluţiile remarcabile în tricoul echipei de pe Anfield şi a precizat că antrenorul Jurgen Klopp l-a ajutat foarte mult prin poziţionarea tactică, diferită faţă ceea ce a fost obişnuit anterior: “Cu antrenorul aici, joc puţin mai aproape de poartă, mai mult decât s-a întâmplat la oricare alt club la care am evoluat până acum şi mai mult decât mi-a cerut orice antrenor.” – a declarat Mohamed Salah, citat de site-ul oficial al lui Liverpool. Numărul 11 al “Cormoranilor” a continuat: “Aşadar mă aflu mult mai des în faţa porţii, ceea ce îmi oferă posibilitatea de a marca. Antrenorul îmi spune tot timpul să rămân cât mai aproape de poartă la antrenamente. Nu vreau să spun foarte multe, deoarece ne aşteaptă încă un sezon lung şi nu este cazul să discut despre ideile tactice ale echipei, dar da, este un aspect asupra căruia am muncit foarte mult de-a lungul sesiunilor de antrenament. Nu este posibil să marchezi zece goluri din zece baloane, acest lucru este imposibil, dar în acelaşi timp sunt conştient de faptul că şi în acest sezon am irosit multe oportunităţi de a înscrie şi încerc în continuare să îmi îmbunătăţesc această componentă a jocului meu. Încerc întotdeauna să îmi analizez cu obiectivitate punctele slabe şi apoi să muncesc în acest sens. Antrenorii mă ajută foarte mult şi îmi explică unde greşesc, iar eu încerc să rămân cât mai mult pe teren după antrenament pentru a lucra în continuare.” – a explicat Mohamed Salah.

Determinarea şi dorinţa fostului atacant al celor de la AS Roma de a deveni mai bun face ca Mohamed Salah să aibă parte de cel mai bun sezon al carierei, unul la finalul căruia jucătorul egiptean foarte probabil va depăşi borna de 40 de goluri marcate în toate competiţiile. Fanii lui Liverpool vor spera ca, sub comanda tehnicianului Jurgen Klopp, Mohamed Salah să îşi continue evoluţiile pozitive şi în stagiunea viitoare şi să poată contribui decisiv în tentativa lui Liverpool de a reveni în lupta pentru câştigarea titlului.

Aflată momentan pe poziţia a treia în clasamentul Premier League, Liverpool va evolua la sfârşitul săptămânii pe teren propriu, contra celor de la West Ham United, într-un meci contând pentru etapa cu numărul 28 a campionatului englez.