Nacho Monreal discută despre viitorul lui Mesut Ozil şi Alexis Sanchez la Arsenal

Apărătorul spaniol Nacho Monreal a discutat despre şansele ca Mesut Ozil şi Alexis Sanchez să continue alături de Arsenal

Nacho Monreal, Arsenal
22 noiembrie 2017

Fundaşul spaniol al celor de la Arsenal, Nacho Monreal, s-a arătat încrezător în posibilitatea ca atât Mesut Ozil, cât şi Alexis Sanchez să continue alături de gruparea londoneză şi să nu părăsească echipa în perioada de transferuri din această iarnă. Experimentatul apărător, care evoluează pentru Arsenal din 2013, iar în acest sezon a fost utilizat pe postul de fundaş central-stânga, este de părere că nimeni din cadrul clubului nu crede cu adevărat că Mesut Ozil şi Alexis Sanchez vor pleca, în ciuda faptului că ambii un contract valabil doar până la finalul stagiunii curente.

Antrenorul francez Arsene Wenger a recunoscut recent că este posibil ca ambii jucători să fie vânduţi în ianuarie, deoarece clubul ar putea decide să obţină o sumă de bani pe ei în iarnă, pentru a nu risca apoi să îi piardă liberi de contract la finalul sezonului 2017/2018. Totuşi, Nacho Monreal a oferit fanilor motive de încredere în ceea ce priveşte şansele ca Mesut Ozil şi Alexis Sanchez să rămână pe Emirates: “Impresia generală este că vor continua alături de noi. În interior nu s-a discutat niciodată despre posibilitatea ca ei să plece, nici măcar o dată. Sunt determinaţi să ajute echipa, să ajute grupul, aşadar să vedem ce se va întâmpla. Nu pot să spun mai multe, deoarece situaţia nu depinde de mine. Însă lucrurile sunt clare, Mesut Ozil şi Alexis Sanchez reprezintă doi oameni esenţiali pentru Arsenal. Este adevărat faptul că înţelegerile actuale ale ambilor expiră la finalul sezonului, însă dacă clubul va dori ca jucătorii să rămână dincolo de luna decembrie, ei vor rămâne. Nu ştiu intenţia clubului, alţi oameni sunt cei care trebuie să ia astfel de decizii.” – a explicat fundaşul în vârstă de 31 de ani, citat de Goal.com.

Nacho Monreal foarte probabil va fi odihnit la meciul pe care Arsenal îl va disputa joi seara contra celor de la FC Koln, pe RheinEnergieStadion din Germania, contând pentru parcursul din faza grupelor UEFA Europa League, ţinând cont de faptul că “Tunarii” şi-au asigurat practic calificarea în rundele eliminatorii ale competiţiei. Nacho Monreal va reveni apoi ca titular în meciul de campionat programat a se disputa duminică după amiază pe arena Turf Moor din Burnley, o partidă în care Arsenal va încerca să confirme evoluţia foarte bună din victoria înregistrată în derby-ul cu Tottenham. Aflată pe locul al şaselea în clasamentul Premier League, însă la doar patru puncte distanţă de locul al doilea ocupat momentan de Manchester United, formaţia pregătită de Arsene Wenger nu îşi mai permite să piardă puncte în confruntările cu adversari net inferiori din punct de vedere valoric şi va avea nevoie de un succes în duelul cu echipa condusă de pe bancă de Sean Dyche.