Nacho Monreal, evoluţie solidă pentru Arsenal în victoria cu West Brom

Statistica interveţiilor reuşite îl indică pe Nacho Monreal cel mai bun fundaş al lui Arsenal în succesul obţinut contra celor de la West Brom

Nacho Monreal, Arsenal
27 septembrie 2017

Victoria aparent de rutină, scor 2-0 pentru Arsenal în duelul din ultimul meci al celei mai recente etape de Premier League, obţinută contra celor de la West Bromwich Albion, ar putea fi catalogată ca una normală ţinând cont de anvergura şi pretenţiile celor două formaţii: însă doar spectatorii care au vizionat meciul îşi vor aminti de presiunea pusă de oaspeţi pe stadionul Emirates şi de ocaziile create de West Bromwich Albion, mai ales de-a lungul primelor 45 de minute. În cele din urmă oamenii lui Tony Pulis nu au reuşit să înscrie contra lui Arsenal, la fel cum s-a întâmplat în şapte dintre ultimele 12 confruntări directe, însă de această dată un merit important îl are şi evoluţia defensivei “tunarilor”.

Într-adevăr, planul tactic al lui Tony Pulis, bazat pe contraatacuri rapide şi directe, a avut succes în prima parte a duelului de pe arena Emirates, iar oaspeţii au fost foarte aproape de a deschide scorul prin Jay Rodriguez, care a ales să continue faza după ce a fost faultat în careu de Shkodran Mustafi, iar finalizarea sa a lovit bara porţii apărate de Petr Cech.

Defensiva lui Arsenal a fost nevoită să se întrebuinţeze serios pentru a evita complicarea situaţiei de pe tabelă, iar evoluţia lui Nacho Monreal a fost cea care a ieşit cel mai mult în evidenţă prin determinare, disciplină şi mai ales siguranţă. Fundaşul spaniol în vârstă de 31 de ani şi-a salvat echipa inclusiv prin intervenţia decisivă de pe linia porţii, negând astfel un gol ce părea aproape sigur pentru West Brom, după ce Alexandre Lacazette reuşise sa deschidă scorul aproape de jumătatea primei reprize.

Nacho Monreal a fost des criticat de-a lungul perioadei petrecute de el pe Emirates Stadium, însă evoluţia sa de luni seara a fost una cu adevărat excepţională: dincolo de interveţia care a salvat pe Arsenal de la primirea unui gol, fundaşul spaniol a avut de asemenea cele mai multe deposedări reuşite (patru) şi intercepţii (şase) din echipa londonezilor. În acelaşi timp, Nacho Monreal a înregistrat cel mai bun procentaj (94) bazat pe acurateţea paselor, dintre toţi jucători prezenţi pe teren în meciul care a avut loc luni seara.

Dacă Arsenal îşi propune să revină după un început de sezon mai degrabă dezamăgitor şi să evite greşelile defensive văzute de multe ori de-a lungul ultimilor ani, în special în ceea ce priveşte golurile primite pe contraatac, pentru echipa lui Arsene Wenger va fi extrem de important ca jucători experimentaţi precum Nacho Monreal să îşi păstreze nivelul optim de formă pe toată durata stagiunii.