Negocieri cu Celtic Glasgow pentru Marc Crosas

Mijlocasul catalan este aproape de un transfer la campioana Scotiei, iar Barcelona ar vrea sa isi asigure optiunea rascumpararii.

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
31 iulie 2008
FootballClub.ro
FootballClub.ro

Intr-un articol aparut in cotidianul scotian Daily Record se arata ca exista tratative avansate intre FC Barcelona si campioana Scotiei, Celtic Glasgow, pentru trecerea mijlocasului Marc Crosas pe Celtic Park.

Stirea vine la doar o zi dupa ce cotidianul catalan Sport anunta ca mijlocasul Barçei doreste sa isi gaseasca o echipa unde sa evolueze sub forma de imprumut in urmatorul sezon. Pentru moment nu este insa clar daca tanarul jucator va fi imprumutat la Celtic sau transferul va fi definitiv. Barcelona nu ar exclude nici aceasta varianta, cu conditia introducerii in contract a unei clauze care sa le ofere catalanilor prima optiune de transfer in momentul in care Crosas va pleca de la Glasgow. Motivatia consta in faptul ca, desi pentru moment Crosas nu face parte din planurile tactice ale lui Josep Guardiola, pe termen lung el este vazut ca inlocuitorul perfect al lui Xavi, jucator care urmeaza sa implineasca in ianuarie varsta de 29 de ani.

Un oficial din partea clubului FC Barcelona a confirmat pentru presa iberica negocierile cu campioana Scotiei: „Celtic a discutat cu noi atat varianta unui imprumut cat si un transfer definitiv. Ei stiu care sunt costurile. Deocamdata Marc va merge in America cu echipa si este putin probabil sa se concretizeze ceva pana la intoarcere”.

Conform tabloidului Daily Record, Celtic ar trebui sa plateasca aproximativ 3 milioane de euro pentru un transfer definitiv sau 600.000 euro pentru un imprumut pe un an.