Oficial: Ronaldinho a semnat cu AC Milan

Pentru transferul lui Ronaldinho, in functie de bonusuri, Barcelona ar putea incasa pana la 25 de milioane de euro de la AC Milan.

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
16 iulie 2008
FootballClub.ro
FootballClub.ro

Dupa cinci ani petrecuti pe Camp Nou, Ronaldinho se desparte de FC Barcelona pentru a juca la AC Milan: aseara in jurul orei 23 (ora Spaniei), dupa doua zile de negocieri intense, Joan Laporta si vicepresedintele milanez Adriano Galliani au ajuns la un acord in prezenta reprezentantului jucatorului, Roberto de Assis.

Negocierile au fost dure. Presedintele catalanilor a scos pe masa o copie a ofertei de 32 de milioane de euro din partea lui Manchester City si Galliani nu a avut de ales decat sa-si dubleze oferta initiala. De la 10 milioane de euro plus alte cinci variabile (in functie de performantele clubului lombard in urmatorii ani), Galliani a plusat pas cu pas pana la suma finala de 21 de milioane plus patru variabile.

In cele din urma, FC Barcelona pierde doar doua milioane acceptand oferta lui Milan in detrimentul celei a englezilor: din cele 32 de milioane oferite de clubul detinut de multimilionarul thailandez Thaksin Shinawatra, 15% (4,8 milioane) i-ar fi revenit jucatorului drept comision pentru transfer. Prin vocea fratelui sau, Ronaldinho a renuntat insa benevol la aceasta suma pentru a-si indeplini unul din marile visuri: acela de a juca la Milan.

Brazilianul va evolua pe San Siro pana pe 30 iunie 2011 si va primi 6,5 milioane de euro net in fiecare sezon. El este asteptat astazi la Milano pentru a efectua vizita medicala si pentru a fi prezentat oficial. La incheierea negocierilor, inainte de a se ridica de la masa, Galliani l-a sunat pe presedintele clubului si totodata primul ministru italian Silvio Berlusconi si i-a spus: “Gata, Silvio, s-a facut!”.

In urma acestui transfer, Milan renunta la aducerea Emmanuel Adebayor care are astfel toate sansele sa ajunga pe Camp Nou. Cu banii obtinuti pe Ronaldinho, Barça va relua negocierile pentru togolez dar nu va uita nici de Hleb, Arshavin si David Silva, cel putin unul dintre acesti patru jucatori urmand sa semneze cu clubul catalan in urmatoarele zile.