Olivier Giroud a câştigat Premiul Puskas, în cadrul galei FIFA de la Londra

Gala FIFA The Best, care a avut loc ieri la Londra, a premiat cele mai importante realizări ale jucătorilor pentru anul 2017

Olivier Giroud, Arsenal
24 octombrie 2017

Atacantul francez al celor de la Arsenal, Olivier Giroud, a câştigat trofeul Puskas acordat pentru cel mai frumos gol al anului, vârful în vârstă de 31 de ani primind această prestigioasă distincţie luni seara, în cadrul galei FIFA The Best, care a avut loc la Londra. Olivier Giroud a fost recompensat pentru un gol marcat la meciul Arsenal – Crystal Palace, din Premier League, disputat pe data de ianuarie 2017.

Finalişti pentru Premiul Puskas au fost şi venezuelana Deyna Castellanos (un gol de la meciul Venezuela – Camerun, din 24 octombrie 2016, de la Cupa Mondială Under 17 la fotbal feminin), şi sud-africanul Oscarine Masuluke (portar la Baroka FC, pentru o reuşită în partida Baroka – Orlando Pirates, care a avut loc în noiembrie 2016, contând pentru campionatul Africii de Sud). Catherine Zeta Jones şi Diego Forlan i-au înmânat trofeul câştigătorului Premiului Puskas.

Golul lui Olivier Giroud:

Deloc surprinzător, portughezul Cristiano Ronaldo a fost deasupra tuturor şi în 2017. Deşi a doua parte a stagiunii nu a fost una ideală pentru atacantul lui Real Madrid, evoluţiile şi performanţele înregistrate de-a lungul primelor opt luni l-au detașat clar de principalii săi contracandidaţi, Lionel Messi și Neymar. Cristiano Ronaldo a contribuit decisiv la cele patru trofee câştigate de Real Madrid (campionatul, UEFA Champions League, Supercupa Europei şi Supercupa Spaniei), iar sezonul excelent al campioanei din Primera Division foarte probabil va fi completat de un succes la Campionatul Mondial al Cluburilor. Prolificul atacant portughez, acompaniat de logodnică și de fiul său, a primit luni seara la London Palladium trofeul “The Best” din partea preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, în compania unor fotbalşti legendari precum Maradona sau brazilianul Ronaldo.

Echipa FIFA THE BEST 2017: Buffon – Dani Alves, Sergio Ramos, Bonucci, Marcelo – Modrici, Kroos, Iniesta – Messi, Ronaldo, Neymar
Antrenor: Zinedine Zidane