Olivier Giroud discută despre decizia de a semna cu Chelsea

Atacantul francez Olivier Giroud explică decizia de a se transfera de la Arsenal la Chelsea în perioada de mercato din această iarnă

Olivier Giroud, Chelsea
15 februarie 2018

Atacantul în vârstă de 31 de ani, Olivier Giroud, consideră că a găsit “clubul perfect” prin alegerea de a se transfera de la Arsenal la Chelsea în această iarnă. Internaţionalul francez a fost obligat să aştepte până în ultimele clipe ale ultimei zile din perioada de mercato pentru a definitiva viitorul său, având în vedere faptul că mutarea era condiţionată de venirea lui Pierre-Emerick Aubameyang la Arsenal, respectiv transferul lui Michy Batshuayi de pe Stamford Bridge la Borussia Dortmund.

Olivier Giroud s-a arătat încântat de posibilitatea de a face parte din lotul campioanei Angliei şi a precizat că va face tot posibilul pentru a contribui la alte momente de succes ale grupării londoneze. Intervievat de site-ul oficial al lui Chelsea, vârful francez a declarat: “Chelsea a fost echipa perfectă pentru mine, clubul perfect. Este echipa care a câştigat cele mai multe titluri de Premier League în ultimii zece ani, un club extrem de important. Sunt foarte mândru şi încântat de posibilitatea de a mă afla aici. Lumea se aşteaptă din partea mea să îmbrac tricoul şi să dau totul pentru echipă. Ştiu că va trebui să fiu eficient, să înscriu şi să ofer pase de goluri. Nu există foarte mult timp la dispoziţie pentru ceea ce presupune o perioadă de adaptare, însă mă simt foarte bine aici, iar băieţii m-au primit cu braţele deschise.” – a explicat fostul atacant al celor de la Arsenal.

Chelsea nu a reuşit să repete evoluţiile pozitive din sezonul anterior şi se află momentan doar pe poziţia a patra în clasamentul Premier League, într-un campionat dominat cu autoritate de către Manchester City. Totuşi, echipa pregătită de antrenorul Antonio Conte se află încă în lupta pentru câştigarea trofeului FA Cup, precum şi în optimile de finală din UEFA Champions League, unde gruparea londoneză va avea dificila sarcină de a înfrunta pe liderul din clasamentul Primera Division, FC Barcelona, prima manşă urmând a se disputa pe stadionul Stamford Bridge, în data de 20 februarie: “Prima dată trebuie să ne asigurăm că obţinem calificarea în FA Cup, apoi ne aşteaptă trei meciuri extrem de importante, cu Barcelona în Champions League şi cu cele două echipe din Manchester în campionat, pe terenul lor, aşadar trebuie să obţinem un rezultat pozitiv, pentru a avea încredere. Trebuie să legăm o serie de victorii.” – a concluzionat Olivier Giroud, citat de site-ul oficial al campioanei Angliei.

După două eşecuri consecutive în Premier League, gruparea londoneză s-a impus în ultima etapă de campionat, scor 3-0 contra celor de la West Bromwich Albion, într-un meci în care Olivier Giroud a reuşit primul său assist în calitate de jucător al lui Chelsea.