Olivier Giroud, la golul cu numărul 100 pentru Arsenal

Prin golul marcat în UEFA Europa League contra celor de la Bate Borisov, Olivier Giroud a ajuns la 100 de reuşite pentru Arsenal

Olivier Giroud, Arsenal
29 septembrie 2017

Olivier Giroud a marcat golul său cu numărul 100 pentru Arsenal în meciul pe care londonezii l-au disputat joi seara în UEFA Europa League pe terenul celor de la BATE Borisov (o partidă câştigată de oamenii lui Arsene Wenger cu scorul de 4-2).

După dubla lui Theo Walcott şi golul înscris de Rob Holding în prima repriză, atacantul francez a majorat scorul în partea secundă la 4-1, din lovitură de la 11 metri, asigurând astfel succesul lui Arsenal pe Borisov Arena. Olivier Giroud a transformat lovitura de pedeapsă fără probleme, a marcat astfel al doilea său gol din actuala stagiune şi a ajuns la o bornă importantă în tricoul lui Arsenal: 100 de reuşite, la cinci ani distanţă de aceeaşi săptămână în care marca pentru prima dată, împotriva celor de la Coventry City în 2012.

Antrenorul lui Arsenal, Arsene Wenger, a lăudat atitudinea lui Olivier Giroud, care a fost aspru criticat în unele perioade de-a lungul sezoanelor petrecute de el pe Emirates, însă a răspuns de fiecare dată pe teren. În ciuda transferului lui Alexandre Lacazette de la Lyon la începutul actualei stagiuni, Olivier Giroud a decis să rămână la gruparea londoneză şi să lupte pentru locul său în echipă, fiind dispus să accepte inclusiv un loc pe banca de rezerve, în aşteptarea ocaziilor de a a-l înocui pe conaţionalul său. Giroud ajunsese la un total de 99 de goluri prin reuşita decisivă contra celor de la Leicester City din prima etapă de Premier League şi a fost nevoit să aştepte mai mult de o lună pentru a ajunge la această performanţă notabilă.

La finalul partidei din Belarus, atacantul francez a recunoscut că este mândru pentru borna atinsă în tricoul celor de la Arsenal: “Da, sunt mândru de acest lucru. Au trecut câteva săptămâni de când aştept acest gol şi pentru a fi sincer mă aşteptam să marchez astăzi, însă uneori şutezi fără să te uiţi la poartă şi dai gol, iar alteori ai mai multe probleme din cauza lipsei de inspiraţie sau a neşansei. Sunt bucuros pentru echipă şi pentru mine, iar acum îmi doresc să adaug şi alte golului acestor 100.” – a declarat Olivier Giroud

“L-am felicitat pentru performanţa extraordinară pe care a reuşit-o. De acum va intra într-un club select de jucători. Când joci fotbal cel mai dificil lucru este să marchezi goluri, iar el a înscris 100 pentru noi.” – a adăugat antrenorul lui Arsenal, Arsene Wenger.