Paul Pogba, indisponibil pentru Manchester United până la finalul anului

Mijlocaşul francez Paul Pogba va putea reveni pe teren pentru Manchester United cel mai devreme la sfârşitul lunii decembrie

Paul Pogba, Manchester United
8 octombrie 2017

Mijlocaşul francez al celor de la Manchester United, Paul Pogba, va fi nevoit să mai rămână în afara terenului pentru cel puţin alte două luni şi jumătate din cauza problemelor de natura musculară cu care s-a confruntat în această prima parte a stagiunii 2017/2018. Internaţionalul francez în vârstă de 24 de ani s-a accidentat pe data de 12 septembrie, în meciul disputat de Manchester United contra elveţienilor de la FC Basel, în faza grupelor din UEFA Champions League, o partidă câştigată de gruparea engleză cu un categoric scor de 3-0, însă o partidă în care Paul Pogba a fost nevoit să părăsească terenul încă de la jumătatea primei reprize.

Din acel moment, fostul mijlocaş al lui Juventus a ratat deja cinci partide, iar antrenorul portughez Jose Mourinho va trebui acum sa se descurce fără Paul Pogba până aproape de finalul anului calendaristic. Speranţa tehnicianului portughez este să îl poartă avea la dispoziţie pe jucător în vederea ultimelor meciuri din 2017, perioada din jurul Crăciunului fiind cunoscută în Anglia ca una extrem de aglomerată având în vedere programul competiţional din Premier League.

Staff-ul medical al lui Manchester United a confirmat faptul că Paul Pogba va lipsi la o serie importantă de meciuri din Premier League, precum confruntările împotriva unor contracandidate la titlu ca Tottenham Hotspur, Chelsea şi Arsenal. Mijlocaşul francez va rata de asemenea ultimele meciuri ale “Diavolilor” din cadrul fazei grupelor UEFA Champions League şi are şanse minime de a fi recuperat la timp pentru derby-ul cu Manchester City de la începutul lunii decembrie, urmând cel mai probabil a reveni în lotul lui Jose Mourinho la meciurile cu Leicester City, Burnley şi Southampton, programate a se disputa în intervalul 23-30 decembrie.

Paul Pogba a avut parte de un debut pozitiv în actualul sezon, cu două goluri marcate în cele patru partide de Premier League disputate până în prezent. În absenţa tânărului mijlocaş francez, antrenorul portughez Jose Mourinho se poate baza totuşi pe jucători importanţi în zona centrală a liniei de mijloc, precum Nemanja Matic, Marouane Fellaini, Michael Carrick sau Ander Herrera, însă fostul tehnician al celor de la Real Madrid şi Chelsea va spera să îl poată recupera cât mai repede pe internaţionalul francez, în vederea unui sezon lung şi aglomerat, în care Manchester United îşi propune în primul rând să lupte pentru câştigarea titlului de Premier League. După şapte etape de campionat, Manchester United se află la egalitate de puncte cu rivala locală, Manchester City, în fruntea ierarhiei din Premier League şi se pregăteşte acum de derby-ul cu Liverpool, programat a avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare, după pauza prilejuită de confruntările echipelor naţionale pentru calificarea la Campionatul Mondial 2018 din Rusia.