Pep Guardiola analizează victoria lui Manchester City cu Huddersfield

Antrenorul celor de la Manchester City, Pep Guardiola, a discutat despre succesul obţinut de echipa sa pe finalul meciului cu Huddersfield Town

Pep Guardiola (Manchester City)
27 noiembrie 2017

Antrenorul Pep Guardiola este de părere că opoziţia lui Huddersfield a reprezentat exact genul de meci de care Manchester City avea nevoie în acest moment al stagiunii. Liderul din Premier League s-a văzut condus la pauză pe arena The John Smith’s, ca urmare a unui autogol al lui Nicaloas Otamendi şi, deşi a egalat rapid în partea secundă, a avut nevoie de un gol marcat pe final de meci pentru a obţine toate cele trei puncte. Raheem Sterling a înscris golul decisiv de 2-1, cu multă şansă, mingea deviată involuntar de atacantul englez ajungând în plasa porţii apărate de Jonas Lossl, care iniţial intervenise salvator la şutul lui Gabriel Jesus.

Reuşita venită cu şase minute înainte de final a asigurat al 11-lea succes consecutiv la nivelul campionatului pentru Manchester City, precum şi victoria cu numărul 17 la rând în toate competiţiile, ceea ce a refăcut avantajul de opt puncte în fruntea clasamentului Premier League, faţă de rivala locală, Manchester United. City a primit numeroase laude pentru stilul de joc din acest sezon şi pentru abilitatea de a-şi câştiga partidele într-o manieră autoritară, însă tehnicianul spaniol al “Cetăţenilor” a declarat că este mulţumit inclusiv de maniera în care a fost obţinută această victorie:

“Am discutat despre necesitatea de a trece printr-o astfel de situaţie. Trebuia să ne aflăm în această situaţie, ca şi cum ultima lună nu ar fi existat deloc. Trebuia să trecem şi noi prin momente dificile, deoarece în ultima lună nu am avut parte de astfel de meciuri, aşadar era important să câştigăm şi într-un astfel de context.” – a explicat Pep Guardiola, citat de presa britanică.

A fost pentru prima dată în 22 de ani când Manchester City a reuşit să întoarcă soarta unui meci de Premier League după ce a fost condusă la pauză, deşi Huddersfield a pus foarte rar în dificultate poarta apărată de Ederson Moraes, concentrându-se în cea mai mare parte a timpului pe o defensivă aglomerată, în tentativa de a bloca într-o manieră cât mai eficientă numeroasele iniţiative ofensive ale lui Manchester City. Iar efortul echipei lui David Wagner a fost aproape de a fi premiat printr-un punct, înainte ca Raheem Sterling să îşi treacă în cont golul cu numărul opt în actualul campionat, ajungând astfel la doar două lungimi distanţă de liderul clasamentului golgheterilor din Premier League.

Performanţa reuşită de internaţionalul englez este deja cea mai bună la nivelul personal, deşi sezonul nu a ajuns încă nici la jumătate. Eficienţa în faţa porţii l-a impresionat inclusiv pe Pep Guardiola, deşi tehnicianul spaniol a dorit să scoată în evidenţă mai ales progresul său la capitolul control al balonului: “Raheem este încă tânăr, are o foarte mare marjă de îmbunătăţire, dar deja a înregistrat un progres enorm. Ne câştigă meciuri, a devenit un jucător decisiv în acest sens. Înainte era protagonistul unor acţiuni de atac bune, dar acum a ajuns la nivelul în care câştigă meciuri. Ne aflăm abia în luna noiembrie, dar şi-a depăşit deja recordul de goluri la nivel personal, ceea ce arată că este un jucător de top. Însă contribuţia sa nu se rezumă doar la capitolul goluri, ci inclusiv la modul în care controlează balonul. Înainte pierdea foarte multe baloane, acum gestionează situaţia mult mai bine, obţine faulturi şi câştigă dueluri unu la unu. Penalty-ul pe care l-a obţinut este un exemplu în acest sens. Sunt impresionat de jocul său, dar are doar 22 de ani şi poate deveni chiar mai bun. Dacă va dori să înveţe, noi vom fi aici pentru a-l ajuta.” – a explicat Pep Guardiola.