Pep Guardiola, dezamăgit după eliminarea lui Manchester City din FA Cup

Antrenorul lui Manchester City, Pep Guardiola, a analizat eliminarea echipei sale din FA Cup, ca urmare a eşecului surprinzător suferit cu Wigan

Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City
20 februarie 2018

Antrenorul celor de la Manchester City, Pep Guardiola, s-a arătat dezamăgit de maniera în care echipa sa a fost eliminată de către Wigan Athletic, formaţie care evoluează în League One, dar în acelaşi timp a precizat că nu poate să le reproşeze nimic jucătorilor având în vedere atitudinea demonstrată pe teren.

Duelul de pe DW Stadium a fost decis de un gol marcat de atacantul Will Grigg cu zece minute înainte de final, după ce Manchester City a fost nevoită să evolueze pe toată durata reprizei secunde în inferioritate numerică din cauza eliminării lui Fabian Delph, care a văzut direct cartonaşul roşu din partea centralului Anthony Taylor ca urmare a unei intrări periculoase cu talpa. Deşi a evoluat cu un om mai puţin pe teren, liderul din clasamentul Premier League a dominat meciul în cea mai mare parte a timpului, însă o neatenţie în defensivă i-a oferit lui Will Grigg posibilitatea de a scăpa spre poarta lui Claudio Bravo şi de a marca golul decisiv printr-o execuţie plasată la colţul lung. Eşecul surprinzător suferit de Manchester City a reprezentat o reeditare a finalei din stagiunea 2012-13, când Wigan evolua în prima ligă şi reuşea să îşi treacă îm palmares trofeul FA Cup, la capătul unei partide decise de golul din prelungiri înscris de Ben Watson. Rezultatul de pe DW Stadium face ca Manchester City să piardă posibilitatea de a câştiga toate cele patru competiţii importante (Premier League, UEFA Champions League, Cupa Angliei şi Cupa Ligii Angliei) în actualul sezon, o performanţă care nu a fost reuşită până acum de nicio echipă din campionatul englez.

“Felicitări lui Wigan pentru calificare.” – a declarat Pep Guardiola în cadrul unui interviu acordat la microfonul BBC radio – “Noi am făcut absolut tot ceea ce era posibil pentru a continua în competiţie, am făcut o eroare, iar într-un astfel de meci precum o finală, o eroare poate fi decisivă. Este dezamăgitor, dar acceptăm înfrângerea.” – a explicat tehnicianul spaniol, care mai apoi a continuat: “Wigan a câştigat, felicitări lor, noi trebuie deja să ne pregătim pentru finala din Cupa Ligii Angliei.”

În ciuda nemulţumirii exprimate vehement la pauza partidei din FA Cup, ca urmare a eliminării lui Fabian Delph, după ce iniţial arbitrul era pregătit să îi acorde jucătorului doar cartonaşul galben, Pep Guardiola nu a insistat pe acest subiect la finalul meciului: “Cartonaş roşu, aceasta a fost decizia. Nu cred că are sens să mai discutăm foarte mult. Ei au avut un singur şut pe spaţiul porţii şi au marcat, ceea ce este dezamăgitor, însă nu pot fi nemulţumit de modul în care băieţii au jucat, de evoluţie şi de determinare. Îmi evaluez jucătorii pe baza intenţiilor, nu a rezultatelor, iar intenţiile au fost bune.” – a concluzionat Pep Guardiola, citat de BBC.