Pep Guardiola explică importanţa succesului cu Bristol City din Cupa Ligii Angliei

Antrenorul lui Manchester City, Pep Guardiola, a analizat meciul câştigat de echipa sa contra celor de la Bristol City, contând pentru Cupa Ligii Angliei

Pep Guardiola, Manchester City
25 ianuarie 2018

Antrenorul spaniol al celor de la Manchester City, Pep Guardiola, a declarat că se aşteaptă ca victoria obţinută de echipa sa cu scorul de 3-2 împotriva lui Bristol City, contând pentru manşa retur a semifinalelor Cupei Ligii Angliei, să reprezinte o lecţie importantă, mai ales în vederea reluării parcursului din UEFA Champions League. “Cetăţenii” se prezentau la acest meci după succesul cu 2-1 consemnat pe teren propriu în manşa tur, iar golurile marcate de Leroy Sane, respectiv Sergio Aguero, păreau a fi decis soarta calificării în finala competiţiei. Totuşi, Bristol City a avut capacitatea de a egala în prelungiri şi chiar de a pune presiune pentru câteva momente, înainte ca un gol marcat de Kevin De Bruyne să stabilească scorul final.

Intervievat la finalul partidei de pe Ashton Gate Stadium, Pep Guardiola a recunoscut că formaţia sa trebuie să rămână cu o lecţie valoroasă în vederea mult mai dificilelor dueluri din UEFA Champions League: “Am pierdut controlul meciului. Am jucat extraordinar în prima repriză şi în cea de-a doua, până am condus cu 2-0. Dar apoi am pierdut controlul jocului, ceea ce poate că este bine pentru noi, deoarece trebuie să învăţăm că trebuie să jucăm timp de 90 de minute. Mai ales în vederea confruntării din Champions League cu Basel, trebuie să rămânem concentraţi până la final, deoarece în fotbal se poate întâmpla orice.” – a explicat tehnicianul spaniol, citat de BBC.

Victoria contra celor de la Bristol City a însemnat că Pep Guardiola, care a devenit antrenorul lui Manchester City în urmă cu doi ani, a obţinut prima calificare într-o finală în fotbalul englez. Rezultatul pozitiv îi permite de asemenea lui City să lupte în continuare pe patru fronturi în actualul sezon. Cu un avantaj de 12 puncte în fruntea clasamentului Premier League, oamenii lui Pep Guardiola au primit numeroase laude datorită jocului ofensiv şi spectaculos practicat în acest sezon, însă antrenorul spaniol avertizează că echipa sa va fi evaluată tot pe baza trofeelor câştigate: “Din momentul în care patronii au preluat clubul, echipa a câştigat trofee, însă pentru a creşte şi a progresa, este nevoie de acele trofee, iar noi vom fi evaluaţi pe baza a ceea ce vom reuşi să câştigăm. Dar nimeni nu poate nega că suntem bucuroşi pentru maniera în care am jucat de-a lungul acestor şase, şapte luni.” – a precizat Pep Guardiola.

Manchester City va avea ocazia de a continua parcursul şi în cealaltă cupă internă, prin meciul programat a se disputa duminică, pe terenul celor de la Cardiff City, contând pentru turul al patrulea din FA Cup, un duel pe care tehnicianul spaniol l-a prefaţat: “Vom pregăti partida împotriva lui Cardiff într-o manieră complet diferită faţă de cum am pregătit meciul cu Bristol City, deoarece Cardiff preferă un joc bazat pe mingi lungi.”