Pep Guardiola nu este interesat să preia naţionala Angliei

Antrenorul lui Manchester City, Pep Guardiola, a discutat despre posibilitatea de a prelua naţionala Angliei, precum şi situaţia lui Raheem Sterling

Pep Guardiola, Manchester City
2 octombrie 2017

Antrenorul spaniol al celor de la Manchester City, Pep Guardiola, a confirmat că nu va fi niciodată interesat să preia echipa naţională a Angliei, deoarece consideră că reprezentativa naţională ar trebui pregătită de un selecţioner din ţara respectivă. După succesul lui Manchester City cu scorul de 1-0 în faţa campioanei Angliei, Chelsea, tehnicianul spaniol a discutat despre dificultăţile şi provocările managementului la nivel internaţional, astfel că, inevitabil, presa britanică a speculat cu privire la o posibilă numire ca selecţioner pe viitor:

“Nu.” – a fost răspunsul categoric al lui Pep Guardiola – “Deoarece consider că un selecţioner englez trebuie să conducă echipa naţională a Angliei, la fel cum un selecţioner brazilian trebuie să conducă echipa naţională a Braziliei.” – a precizat fostul antrenor al celor de la Barcelona şi Bayern Munchen, căruia în trecut i s-a oferit posibilitatea de a prelua naţionala Braziliei, însă a refuzat, conform raţionamentului invocat şi acum.

Pep Guardiola a fost rugat să îşi exprime părerea şi referitor la situaţia lui Raheem Sterling, care în ciuda unor evoluţii bune la Manchester City, nu a reuşit momentan să confirme şi la nivelul echipei naţionale. Sterling a fost schimbat la pauza meciului câştigat de Anglia cu scorul de 4-0 contra Maltei în urmă cu o lună, însă pentru Manchester City a reuşit să înscrie de cinci ori în acest sezon, ajutând pe City să ajungă în fruntea clasamentului din Premier League.

Atacantul în vârstă de 22 de ani şi-a pierdut locul de titular în echipa naţională a Angliei la meciul cu Slovacia, însă acum are mari şanse de a fi prezent pe teren la duelul cu Slovenia, precum şi în vederea confruntării cu Lituania, ultima din cadrul campaniei de calificare la Campionatul Mondial 2018 din Rusia. Antrenorul spaniol al celor de la Manchester City a precizat: “Raheem este un băiat tânăr, ştie că la echipa naţională nu este uşor şi nu poate să se aştepte ca lucrurile să decurgă bine mereu. Vreau să îl văd cum va reacţiona când lucrurile vor merge rău cu echipa naţională. Nu trebuie să se plângă, ci trebuie să îi demonstreze lui Gareth Southgate, trebuie să îmi demonstreze mie, cât de bun este şi cât de importantă poate fi contribuţia sa. Doar în acest fel poţi să devii un jucător mai bun. Are în continuare margini importante de îmbunătăţire, la ultima pasă, la modul în care acţionează la ultima atingere. Când va reuşi să facă lucrul acesta va deveni un jucător de top.” – a explicat Pep Guardiola.