Pep Guardiola şi Harry Kane, premiaţi pentru performanţele din luna septembrie

Pep Guardiola a fost desemnat antrenorul lunii septembrie în Premier League, în timp ce atacantul Harry Kane a primit premiul acordat celui mai bun jucător

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
13 octombrie 2017
Pep Guardiola, Manchester City
Pep Guardiola, Manchester City

Antrenorul spaniol al celor de la Manchester City, Pep Guardiola, a fost desemnat tehnicianul lunii septembrie în Premier League, după ce a reuşit să îşi conducă echipa către patru victorii. Manchester City, care înainte de etapa a opta a campionatului se află pe primul loc al clasamentului din Premier League, la egalitate de puncte cu rivala locală Manchester United, însă cu un golaveraj superior, a început luna septembrie printr-un succes impresionant, scor 5-0 împotriva unui adversar precum Liverpool, pentru ca apoi să înregistreze alte două victorii categorice, 6-0 pe terenul celor de la Watford, respectiv 5-0 pe propria arenă cu Crystal Palace.

Formaţia pregătită de Pep Guardiola, care va evolua sâmbătă după amiază cu Stoke City, şi-a completat luna septembrie într-o manieră perfectă prin-un alt rezultat pozitiv în duelul cu Chelsea, câştigat cu scorul de 1-0, ceea ce a dus bilanţul general al lui Manchester City la 17 goluri marcate de-a lungul lunii septembrie şi niciunul primit. O performanţă care i-a permis tehnicianului spaniol să învingă concurenţa reprezentată de Jose Mourinho, Mauricio Pochettino, respectiv Arsene Wenger şi să obţină astfel acest premiu pentru a doua oară de la instalarea sa pe banca tehnică a lui Manchester City.

La capitolul jucători, atacantul celor de la Tottenham Hotspur, Harry Kane, a fost desemnat cel mai bun în luna septembrie, graţie evoluţiilor sale concretizate prin şase goluri în patru etape de campionat. Vârful în vârstă de 24 de ani şi-a deschis contul printr-o dublă în meciul câştigat de Tottenham cu scorul de 3-0 pe arena Goodison Park din Liverpool, în duelul cu Everton, însă apoi nu a reuşit să găsească drumul spre gol la confruntarea cu Swansea City, în care Spurs a încheiat doar la egalitate, scor 0-0, pierzând astfel două puncte importante.

Harry Kane a continuat seria excelentă prin alte două goluri marcate pe 23 septembrie, când Tottenham Hotspur a învins cu scorul de 3-1 pe West Ham United, în duelul disputat pe London Stadium din capitala Angliei, pentru ca apoi să contribuie decisiv prin două reuşite şi în deplasarea de pe The John Smith’s Stadium cu Huddersfield, câştigată de oamenii lui Mauricio Pochettino cu scorul de 4-0 pe 30 septembrie.

„Sunt foarte bucuros pentru faptul că am obţinut acest premiu din nou şi sper ca din acest moment şi până la finalul sezonului să mai adun câteva astfel de premii.” – a declarat Harry Kane în cadrul unui mesaj video postat de Tottenham pe contul official de Twitter, după ce atacantul englez a primit această distincţie pentru a cincea oară în carieră, ceea ce reprezintă o performanţă prin care jucătorul lui Tottenham i-a egalat pe Wayne Rooney şi Robin van Persie. Doar fostul căpitan al celor de la Liverpool, Steven Gerrard, a reuşit până acum să îşi treacă în palmares mai multe astfel de premii, cu şase adunate în total.