Petr Cech, nemulţumit de lipsa de constanţă a lui Arsenal

Portarul lui Arsenal, Petr Cech, a analizat sezonul lui Arsenal şi a atras atenţia asupra lipsei de constanţă din prima parte a campionatului

Petr Cech, Arsenal
29 ianuarie 2018

Portarul celor de la Arsenal, Petr Cech, a recunoscut faptul că formaţia londoneză a avut mult prea multe momente în care calitatea jocului nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor de-a lungul actualului campionat şi a precizat că Arsenal ar fi trebuit să aibă mai multe puncte în clasamentul Premier League. “Tunarii” au început stagiunea determinaţi să nu repete erorile din sezonul anterior, când nu au reuşit să obţină calificarea în UEFA Champions League pentru prima dată sub comanda tehnicianului Arsene Wenger.

Revenirea în cea mai importantă competiţie europeană la nivel de cluburi este considerată o prioritate pentru echipa de pe arena Emirates, deşi cel mai accesibil traseu către câştigarea unui trofeu în actualul sezon pare a fi Cupa Ligii Angliei, unde Arsenal va înfrunta pe Manchester City în finală. Situaţia îngrijorătoare este cea din campionat, unde “Tunarii” se află doar pe poziţia a şasea momentan, la cinci puncte în spatele celor de la Liverpool, iar experimentatul portar ceh este conştient de faptul că echipa a dovedit încă o dată o lipsă de constanţă dificil de acceptat: “Suntem un club care trebuie să joace în Champions League, aşadar cu siguranţă nu ne dorim să petrecem ani de zile în afara acestei competiţii.” – a declarat Petr Cech, citat de Sky Sports – “În fiecare an lupta pentru unul dintre primele patru locuri ale clasamentului devine din ce în ce mai dificilă, deoarece campionatul este foarte competitiv. În acest sezon am avut meciuri în care am jucat foarte bine, dar la fel de adevărat este faptul că au existat multe partide în care nivelul jocului nostru nu s-a ridicat la standardul aşteptat, iar acum trebuie să lucrăm la acest capitol pentru a doua parte a campionatului. Ar fi trebuit să avem mai multe puncte în acest moment al stagiunii.” – a adăugat portarul în vârstă de 35 de ani.

Formaţia pregătită de Arsene Wenger a adunat 42 de puncte din cele 24 de meciuri disputate până în prezent, însă timpul este încă de partea formaţiei londoneze, care mai are la dispoziţie alte 14 etape pentru a încerca să redreseze situaţia. “Tunarii” ştiu însă că nu mai există loc de greşeli în returul campionatului, pentru a putea spera la o recuperare importantă şi clasarea printre primele patru la finalul sezonului de Premier League. Programul din următoarea perioadă nu va fi unul facil pentru Arsenal, care urmează să înfrunte pe Swansea City, Everton, Tottenham şi Manchester City în campionat, însă oamenii lui Arsene Wenger vor trebui de asemenea să se concentreze pe reluarea parcursului din UEFA Europa League, care de asemenea poate oferi o oportunitate de calificare în viitoarea ediţie de Champions League, prin câştigarea competiţiei, similar cu performanţa reuşită în stagiunea precedentă de rivala Manchester United.