Premier League, statistici şi curiozităţi înainte de etapa a noua

Cele mai importante date statistice înainte de meciurile din etapa a noua a campionatului Angliei, care vor avea loc în acest sfârşit de săptămână

Gabriel Jesus, Manchester City
19 octombrie 2017

Etapa cu numărul nouă din Premier League se va deschide prin confruntarea dintre West Ham United şi Brighton & Hove, programată a se disputa vineri seara pe London Stadium şi se va încheia dumincă, printr-un foarte interesant duel între Tottenham şi Liverpool, pe arena Wembley. Liderul Manchester City pare a avea o misiune facilă pe propria arenă contra celor de la Burnley (deşi echipa pregătită de Sean Dyche a pierdut un singur meci din cele opt disputate până acum la nivelul campionatului), în timp ce campioana Chelsea va avea neapărată nevoie de toate cele trei puncte din duelul cu Watford, pentru a nu pierde şi mai mult teren în clasamentul Premier League.

Iată cele mai importante statistici înainte de meciurile din etapa a noua a campionatului Angliei:

0 – Gabriel Jesus nu a pierdut niciun meci de Premier League până acum (13 victorii şi patru rezultate de egalitate).

2 – Stoke City a marcat în etapa anterioară pentru prima dată două goluri pe Etihad Stadium, deşi echipa lui Mark Hughes a fost învinsă de Manchester City cu scorul de 7-2.

5 – Watford a marcat un gol în minutul 90 sau în prelungiri la fiecare dintre ultimele trei partide de Premier League, reuşind astfel să adune cinci puncte.

6 – Chelsea se prezintă la următoarea etapă după ce în runda precedentă a fost învinsă de ultima clasată, Crystal Palace, cu scorul de 2-1. Victoria surprinzătoare a oamenilor lui Roy Hodgson a reprezentat doar a şasea oară în istoria Premier League când formaţia aflată pe ultima poziţie a reuşit să învingă campioana în exerciţiu.

6 – Raheem Sterling a marcat şase goluri în ultimele opt meciuri de Premier League în care a evoluat.

12 – Everton nu s-a mai impus pe teren străin în Premier League de 12 meciuri, cu un bilanţ general format din şase remize şi şase înfrângeri. Ultimul succes în deplasare a avut loc contra celor de la Crystal Palace, pe stadionul Selhurst Park, în luna ianuarie.

18 – Gabriel Jesus a fost implicat în 18 goluri de-a lungul ultimelor sale 17 apariţii în Premier League (13 goluri şi cinci pase de gol).

18 – Petr Cech nu a reuşit să apere niciunul din ultimele 18 penalty-uri la nivelul meciurilor din Premier League.

28 – Harry Kane nu a reuşit să înscrie niciun gol din ultimele 28 de execuţii pe spaţiul porţii în meciurile de Premier League disputate pe arena Wembley de la începutul sezonului.

36 – Wayne Rooney a marcat împotriva a 36 din cele 39 de formaţii pe care le-a înfruntat în Premier League (Blackpool, Derby County şi Manchester United sunt ceilalţi trei adversari).

83% – Cinci dintre ultimele şase goluri marcate de Brighton & Hove Albion în Premier League au avut loc în reprza secundă.

83% – Pascal Groß a fost implicat direct în 83% din cele şase goluri marcate de Brighton & Hove Albion în actuala ediţie de Premier League (2 goluri şi trei pase de gol).

89 – Din momentul numirii lui Jose Mourinho pe banca tehnică a celor de la Manchester United vara trecută, atât Manchester United cât şi Liverpool au adunat acelaşi număr de puncte (89).

640′ – Autogolul marcat de César Azpilicueta în runda anterioară a pus capăt unei perioade de 640 de minute fără gol marcat de Crystal Palace în meciurile de Premier League din acest sezon.