Probleme de lot pentru Arsene Wenger în vederea meciului de Premier League cu Watford

Antrenorul lui Arsenal, Arsene Wenger, va trebui să se descurce în următoarea perioadă fără fundaşul Shkodran Mustafi, accidentat la echipa naţională.

Arsene Wenger, Arsenal
9 octombrie 2017

Pauza pentru meciurile echipelor naţionale de calificare la Campionatul Mondial 2018 a adus alte probleme pentru Arsenal şi antrenorul Arsene Wenger, care riscă să îl piardă pentru o lungă perioadă de timp pe Shkodran Mustafi. Fundaşul în vârstă de 25 de ani a suferit o accidentare în partida câştigată de naţionala Germaniei pe teren propriu împotriva reprezentativei statului Azerbaijan cu scorul de 5-1, iar medicii campioanei mondiale au înaintat posibilitatea unei probleme la ligamente, care dacă se va confirma în urma controalelor detaliate, ar putea duce la o absenţă îndelungată pentru Shkodran Mustafi.

Fundaşul central al celor de la Arsenal a căzut la pâmânt fără a fi lovit sau implicat într-un duel direct, la faza care a dus la singurul gol marcat de Azerbaijan, iar apărătorul german a fost nevoit să părăsească terenul ajutat de staff-ul naţionalei, fiind înlocuit de Mattias Ginter în minutul 36 al confruntării de pe Fritz-Walter-Stadion din Kaiserslautern.

Accidentarea lui Shkodran Mustafi vine ca o lovitură grea pentru antrenorul lui Arsenal, Arsene Wenger, a cărui echipă a încheiat luna septembrie fără înfrângere, în ciuda unui început de sezon mai degrabă dificil. Fundaşul în vârstă de 25 de ani a evoluat pentru gruparea londoneză în şase meciuri de-a lungul actualului sezon şi a făcut parte din alcătuirea unui compartiment defensiv care a reuşit să încheie patru partide consecutive de Premier League fără gol primit, astfel că absenţa sa va reprezenta un motiv de preocupare pentru Arsene Wenger înaintea unei părţi importante şi mai ales aglomerate a stagiunii.

Selecţionerul echipei naţionale a Germaniei, Joachim Low, nu a avut veşti încurajatoare la finalul meciului: “Situaţia nu arată deloc bine, se pare că ar putea fi vorba despre o ruptură de ligamente, dar încă aşteptăm un diagnostic complet pentru a fi siguri. Ar putea lipsi de pe teren o lungă perioadă de timp.” – a explicat Joachim Low la finalul partidei câştigate de Germania cu Azerbaijan.

Arsene Wenger se confruntă astfel cu probleme în ceea ce priveşte linia de apărare în vederea confruntării din următoarea etapă de Premier League, care va avea loc la sfârşitul săptămânii, când Arsenal se va deplasa pe Vicarage Road Stadium pentru duelul cu Watford. Laurent Koscielny şi Calum Chambers au fost la rândul lor indisponibili la partida cu Brighton, ultima înainte de pauza competiţională, iar tehnicianul francez al “Tunarilor” va spera să îi poată recupera cât mai repede având în vedere accidentarea lui Shkodran Mustafi. Tânărul fundaş englez Rob Holding rămâne o altă variantă pentru înlocuirea apărătorului german.

Arsenal se pregăteşte de o perioadă cu un program extrem de încârcat, urmând a disputa meciuri în Premier League, UEFA Europa League şi Cupa Ligii Angliei, înainte de următoarea pauză pentru partide la nivelul naţionalelor, care va avea loc luna viitoare.