Reacții în presă după Barcelona – Elche 3-2: Golul este proprietatea academiei

Câteva reacții din presă care merită citite după meciul Barcelona - Elche 3-2, decis de golurile tinerilor Jutgla, Gavi, și Nico Gonzalez

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
19 decembrie 2021
Gavi, Nico și Jutgla, marcatorii Barcelonei în meciul cu Elche (3-2)
Gavi, Nico și Jutgla, marcatorii Barcelonei în meciul cu Elche (3-2)

Santi Giménez, AS: În ziua în care s-au împlinit zece ani de la victoria cu 4-0 a Barcelonei în finala Mondialului Cluburilor de la Yokohama, una dintre cele mai strălucite demonstrații de poziționare în joc a unei echipe care a jucat fără atacanți, Barça și-a recuperat constantele vitale grație a doi puști

Înainte de meci, Xavi se lamentase public că sunt jucători la Barça care nu înțeleg poziționarea în joc. În ziua în care s-au împlinit zece ani de la victoria cu 4-0 a Barcelonei în finala Mondialului Cluburilor de la Yokohama, una dintre cele mai strălucite demonstrații a poziționării în joc a unei echipe care a jucat fără atacanți, Barça și-a recuperat constantele vitale grație a doi puști.

Jutglà, care avea 12 ani când Barcelona o zdrobea pe Santos, și Gavi, pe atunci în vârstă de 7 ani, au dat tonul unei echipe care trăiește printr-o generație nouă care se impune într-un mod neașteptat de nimeni. Jucători precum Gavi, un fenomen la centrul terenului, Abde și Jutglà, care a fost titular după ce jucase un singur minut la Pamplona și marcase în Arabia, au tras după ei o echipă care are nevoie de mai mult suport din partea veteranilor. Ei sunt astăzi liderii unei generații care așteaptă revenirile lui Ansu și Pedri și care contează și pe Nico, Araujo sau Ilias.

Doar Busquets și Alba, foarte comod jucând mai avansat, oferă soliditate edificiului pe care această gașcă neașteptată îl construiește la Barça care pare mai degrabă un festival al copilăriei și adolescenței.

Dembele continuă să încerce, dar este ca bucătarul care și-a dat silința să creeze un platou elaborat dar, când vine momentul să îl servească, îl scapă pe jos. Când va și duce la bun sfârșit ceea ce începe, va da dreptate credincioșilor care așteaptă ca spiritul să îmbrace și formă corporală.

Javier Miguel, AS: „Golul este proprietatea academiei”

Astăzi, golul este proprietatea tinerilor, după ce accidentarea lui Memphis Depay, golgheterul echipei cu opt reușite, a lăsat un gol imens la acest capitol. Pe de o parte această explozie tinerească este formidabilă, fiindcă deschide un viitor plin de speranță pentru o echipă care se afla la terapie intensivă, însă pe de altă parte semnalizează cât de slab calitativ este lotul actual, care depinde de o gașcă de puști pentru a salva aparențele.

Joan Poquí, Mundo Deportivo: A apărut din nou Barça cu două fețe

A reapărut Barça cu două fețe, tocmai când totul părea să intre în mod fericit în dinamica pe care o dorea Xavi. O primă repriză strălucitoare, promițătoare, cu momente uriașe pentru puști – mai cu seamă pentru un Gavi sublim și pentru un Jutglà care a demostrat că vrea să își câștige locul – care i-a făcut pe fani să spere într-o schimbare de direcție venită ca un cadou de Crăciun. Iar în repriza secundă a reapărut echipa instabilă, incapabilă să protejeze un rezultat favorabil chiar și împotriva unei echipe ca Elche, în criză și de puncte și de goluri.