Reacții în presă după victoria Barcelonei: “Nu știu ce naiba a jucat Osasuna”

Câteva idei extrase din editorialele scrise sau opiniile exprimate în studiourile tv după meciul Barcelona - Osasuna 4-0

Ferran Torres a reușit prima sa dublă în La Liga în meciul Barcelona - Osasuna 4-0
14 martie 2022

Juan Jimenez, AS: “Picantul” Gavi aprinde Barcelona

Meciul a fost rezolvat de Ferran Torres prin cele două goluri marcate și de Dembele care a inventat o pasă prețioasă la golul de 2-0, însă cel care a dat suflet echipei a fost Gavi. Întotdeauna caută spațiul liber, mereu este agresiv, iar intensitatea sa este contagioasă. Pătrunde, recuperează și construiește. A provocat penalty-ul care a deschis tabela și a muncit ca un veteran. Poate juca simplu sau poate decora jocul prin detaliile sale. Poate fi pragmatic, după cum poate fi și estetic, iar personalitatea sa este debordantă. Cu acest Gavi pe teren este greu să nu duci jocul la alt nivel.

Joan Maria Batlle (SPORT): Drumul este clar

Ascultându-l pe antrenor și executând conceptul cerut apare și eficiența. Atacul funcționează. Dembele împarte assisturi în stânga și-n dreapta, Ferran terorizează apărarea adversă prin mobilitate, demarcare și exploatarea spațiilor, iar Aubameyang este killerul care pune cireașa pe tort. Cei trei se asociază ca și cum ar fi jucat de o viață împreună, iar pe teren propriu (pentru că în deplasare există mai multe sarcini defensive) alături de ei a participat mult la atac și Alves, devenit un mijlocaș în plus cu multă muncă de extremă.

Dacă la aceștia adăugăm inspirația lui Busquets și talentul tinerilor de la centrul terenului (în acest meci Pedri și Gavi, în altele De Jong și Nico), inclusiv pe Riqui care a participat și el activ la sărbătoarea împotriva Osasunei, drumul este limpede. Prima repriză a ilustrat perfect stilul dorit, împotriva unui adversar care în acest sezon plecase neînvins de pe Bernabeu. Acum urmează Real Madrid duminica viitoare, iar Barcelona poate da lovitura dacă va continua să urmeze traiectoria cerută de Xavi. Până atunci însă, există examenul de la Istanbul.

Concluzia după meciul cu Osasuna este că jucătorii au priceput mesajul lui Xavi care acuzase lipsa de intensitate contra Galatei, iar fotbalul și golurile au reapărut într-o formă naturală.

Luis Suárez, fost jucător al Barcelonei: Nu știu ce naiba a jucat Osasuna

Este o partidă după care nu se pot trage concluzii. Osasuna nu a opus vreo rezistență, nu știu ce naiba au vrut să joace. A fost o glumă proastă. Barça a avut drum deschis spre poarta adversă din primul minut. Au știut cum să profite de subțirimea adversarului, iar meciul a durat doar o jumătate de oră. Osasuna a fost un adversar foarte slab, acest rezultat nu ar trebui luat în considerare. Revelant este dacă vor juca la Istanbul mai bine decât au făcut-o în manșa tur cu Galatasaray”.

Cañizares, în studioul Movistar: Cel mai bun moment al lui Dembele

Pentru Dembele este cel mai bun moment, nu doar în acest sezon ci de când a venit la Barcelona.