Record negativ de spectatori pentru Arsenal la meciul cu Doncaster

44,064 de spectatori au asistat miercuri seara la meciul disputat de Arsenal contra lui Doncaster Rovers în Cupa Ligii Angliei

Theo Walcott a marcat singurul gol al meciului Arsenal - Doncaster 1-0
21 septembrie 2017

Publicul alcătuit din “doar” 44,064 de spectatori care a asistat miercuri seara la meciul disputat de Arsenal contra lui Doncaster Rovers contând pentru calificarea în optimile de finală ale Cupei Ligii Angliei, a reprezentat cea mai scăzută prezenţă la un meci oficial jucat pe Emirates Stadium. Numărul total de bilete vândute pentru confruntarea din turul trei al Cupei Ligii Angliei a fost mai mic decât cel înregistrat în 2011, când Shrewsbury Town s-a deplasat pe Emirates Stadium, de asemenea pentru un meci din Cupa Ligii, la care au asistat 46,539 de fani.

Cei prezenţi miercuri seara pe arena Emirates au sugerat că, deşi în mod oficial s-au vândut 44,064 de bilete, zonele mari cu locuri goale lăsau de înţeles că audienţa reală ar fi fost de fapt mult mai scăzută. Arsenal a încercat să aducă oamenii la stadion inclusiv prin vânzarea biletelor la un preţ foarte mic, de £10 pentru adulţi, respectiv £5 pentru copii, însă perspectivele de a urmări un meci împotriva unui adversar din liga a treia nu au fost încurajatoare pentru publicul londonez. Arsenal nu poate asunde nici faptul că nemulţumirile fanilor, legate în principal de rezultatele recente ale clubului, modul de gestionare a echipei de către Arsene Wenger şi preţul ridicat al biletelor pentru partidele de Premier League, au reprezentat de asemenea un motiv important care a dus la deznodământul de miercuri. Arsenal a înregistrat astfel cea mai scăzută audienţă de la mutarea de pe fosta arenă, Highbury (în 2006), deşi 5,500 de fani ai oaspeţilor au făcut deplasarea de la South Yorkshire.

Theo Walcott a decis confruntarea din capitala Angliei printr-un gol marcat în minutul 25, deşi modesta Doncaster Rovers s-a autodepaşit şi a reuşit în multe momente să evolueze de la egal la egal cu mult mai titratul său adversar. Printre cei 44,064 de fani s-a aflat şi un spectator de lux, Sir Alex Ferguson, venit pe stadionul Emirates pentru a urmări la lucru echipa antrenată de fiul său, Darren, care a preluat pe Doncaster în octombrie 2015.

Bournemouth a fost singura formaţie din Premier League care a găzduit un meci din Cupa Ligii Angliei în această săptămână şi a avut un public mai numeros faţă de cel mai recent meci de campionat disputat pe propria arenă. 10,372 a fost numărul exact al fanilor prezenţi la partida contra celor de la Brighton, cu exact trei spectatori mai mult decât la confruntarea de campionat disputată pe Vitality Stadium în etapa anterioară, de asemenea între cele două echipe.

Publicul prezent la meciul lui Arsenal a fost cu 15,198 de fani mai mic decât la cel mai recent duel de Premier League disputat acasă, în timp ce Manchester United a înregistrat o audienţă cu 20,786 mai redusă, iar Tottenham cu 41,540 mai puţini spectatori decât cei care asistat la remiza, scor 0-0 cu Swansea City, de pe Wembley Stadium.