Record pentru Asensio, revanșă pentru Heracles, noroc pentru Celtic

După golul marcat pe Camp Nou în manșa tur a Supercupei Spaniei (Barcelona - Real Madrid 1-3), Marco Asensio se poate mândri cu un record unic.

Marco Asensio, Real Madrid, după golul marcat pe Camp Nou în turul Supercupei Spaniei 2017
17 august 2017

200 de francezi în istoria Premier League este numărul la care s-a ajuns odată cu debutul lui Florian Lejeune la Newcastle United duminica trecută, aceasta fiind națiunea străină care a oferit cei mai mulți jucători primei ligi a campionatului Angliei. Primul jucător francez care a evoluat în Premier League a fost Eric Cantona în chiar sezonul de debut al acestei competiții, 1992-1993.

100% este incredibilul record de goluri marcate de tânărul Marco Asensio la meciurile de debut în competițiile oficiale la nivelul echipelor de club. După ce își trecuse numele pe foaia marcatorilor în La Liga, Copa del Rey, Supercupa Europei și UEFA Champions League, tânărul atacant al lui Real Madrid a punctat și la prima sa prezență în Supercupa Spaniei, învingându-l cu un superb șut de la distanță pe ter Stegen pentru a pecetlui victoria madrilenilor cu 3-1 pe Camp Nou. În urma acestui succes, Zinedine Zidane devine primul antrenor al lui Real Madrid care termină neînvins primele trei deplasări pe terenul Barcelonei.

52 de ani trecuseră de la ultima victorie a lui Heracles în fața lui Ajax, înainte ca acest eveniment să se repete weekendul trecut în chiar prima etapă a noului sezon de Eredivisie. Seria de 28 de jocuri consecutive fără succes în fața multiplei campioane a Olandei includea scoruri precum 1-8, 0-7, 0-6 și mai multe înfrângeri la diferențe de patru goluri.

3 șuturi pe poartă au reușit jucătorii lui Celtic Glasgow în meciul cu Astana din manșa tur a playoff-ului UEFA Champions League, totuși campioana Scoției a câștigat întâlnirea cu scorul de 5-0. Toate șuturile expediate de jucătorii lui Brendan Rodgers pe spațiul porții adverse s-au transformat în gol, iar gazcele au beneficiat și de două devieri norocoase ale adversarilor la șuturi necadrate.