Robert Lewandowski, aproape de un transfer la Chelsea

Atacantul polonez al celor de la Bayern Munchen, Robert Lewandowski, ar putea ajunge în Premier League, unde este dorit de Chelsea

Robert Lewandowski
22 mai 2018

Chelsea nu traversează cea mai liniştită perioadă având în vedere clasarea doar pe locul al cincilea în ierarhia finală din Premier League, în ciuda faptului că londonezii au câştigat recent Cupa Angliei după finala contra celor de la Manchester United, însă relaţia tensionată dintre tehnicianul italian Antonio Conte şi conducerea clubului face ca viitorul lui Chelsea să fie incert. Totuşi, conform informaţiilor prezentate de presa britanică, fosta campioana a Angliei şi-a propus o mutare spectaculoasă pe piaţa de transferuri şi intenţionează să îl aducă în această vară pe atacantul polonez al celor de la Bayern Munchen, Robert Lewandowski, considerat a fi principalul obiectiv de mercato pentru gruparea de pe Stamford Bridge.

Totuşi, transferul lui Robert Lewandowski în capitala Angliei ar costa pe Chelsea aproximativ 100 de milioane de euro, o sumă considerabilă pentru un jucător care în luna august va face 30 de ani, cu atât mai mult cu cât echipa antrenată de Antonio Conte nu va evolua în viitoarea ediţie de UEFA Champions League. Dincolo de impactul pe care atacantul polonez l-ar avea pe teren, prin calităţile sale de golgheter, aducerea vârfului de la Bayern Munchen ar reprezenta de asemenea o mutare prin care Chelsea încearcă să îi convingă pe Eden Hazard şi Thibaut Courtois, doi dintre cei mai importanţi oameni, să continue pe Stamford Bridge şi în următoarele stagiuni. Gruparea londoneză foarte probabil se va despărţi în această vară de atacantul spaniol Alvaro Morata, la doar un an după transferul său de la Real Madrid. Morata este aproape de o revenire în Serie A, la Juventus.

Robert Lewandowski a impresionat de-a lungul perioadei sale în Bundesliga, reuşind să înscrie 254 de goluri în 382 de meciuri disputate pentru Borussia Dortmund şi Bayern Munchen de la venirea lui Germania din Polonia în urmă cu opt ani. Contribuţia prolificului atacant a fost esenţială inclusiv pentru echipa naţională a Poloniei, reuşind să îşi conducă echipa către calificarea la Campionatul Mondial 2018 din Rusia. Prin cele 16 goluri înscrise în zece partide disputate în faza grupelor de calificare, Robert Lewandowski şi-a asigurat statutul de golgheter al preliminariilor. Atacantul polonez a încheiat actuala ediţie a campionatului German cu 29 de goluri, aproape dublul numărului de goluri reuşite de al doilea jucător din clasamentul golgheterilor Bundesliga, Nils Petersen (Freiburg), autor a 15 goluri.