AS Roma, aproape de două mutări importante în vederea sezonului viitor

AS Roma se concentrează deja pe soluţiile pentru întărirea lotului în vederea sezonului viitor şi este aproape de a realiza două transferuri notabile

Bryan Cristante, Atalanta
28 martie 2018

AS Roma pregăteşte deja primele mutări pe piaţa de transferuri în vederea stagiunii 2018/2019 şi este foarte aproape de a-şi asigura serviciile lui Bryan Cristante, unul dintre cei mai buni jucători de la Atalanta din acest sezon, care de-a lungul a câteva luni a ajuns de pe banca de rezerve în echipa naţională a Italiei. Directorul sportiv al grupării capitoline, Monchi, a pregătit de ofertă de 35 de milioane de euro pentru a evita un nou caz Franck Kessié, tânărul fundaş ivorian care a fost foarte aproape de a ajunge la AS Roma vara trecută, însă care în cele din urmă a semnat cu AC Milan după negocieri intense şi de lungă durată cu impresari şi intermediari.

Deşi este dorit cu insistenţă şi de cluburi importante din Premier League, Bryan Cristante pare hotărât să accepte propunerea venită din partea formaţiei giallorosso, anume un contract valabil pe următorii cinci ani, cu un salariu net pornind de la două milioane de euro în primul an. Pentru Atalanta ar reprezenta astfel o nouă operaţiune de mercato excelentă din punct de vedere financiar, după ce clubul din Bergamo a plătit celor de la Benfica doar cinci milioane de euro pentru transferul definitiv al mijlocaşului în vârstă de 23 de ani.

AS Roma va trebui apoi să clarifice situaţia compartimentului ofensiv, în special cea a lui Edin Dzeko, care în perioada de mercato din ianuarie a fost foarte aproape de a semna cu Chelsea. În cele din urmă, prolificul vârf bosniac a rămas în capitala Italiei, însă gruparea londoneză nu a renunţat la speranţa de a-l readuce pe Edin Dzeko în Premier League şi pare intenţionată să reia discuţiile în această vară. Randamentul sub aşteptări al lui Alvaro Morata a făcut ca echipa antrenată de Antonio Conte să se orienteze către o variantă alternativă pentru linia de atac, iar Edin Dzeko este văzut ca o soluţie ideală pentru a valorifica assist-urile şi iniţiativele ofensive ale lui Eden Hazard, respectiv Willian. În cazul în care va fi nevoită să se despartă de vârful bosniac, autor a 42 de goluri în 65 de meciuri disputate pentru AS Roma, formaţia capitolină şi-ar putea îndrepta atenţia către o veche cunoştinţă a fotbalului italian.

După ce şi-a relansat cariera la Nice, aventura lui Mario Balotelli în Ligue 1 pare a fi ajuns la final, după cum a confirmat însuşi preşedintele clubului, Jean-Pierre Rivère: Nice este departe de locurile care permit calificarea în cupele europene, iar fostul atacant al celor de la Inter şi AC Milan este pregătit să revină în Serie A, astfel că AS Roma ar putea reprezenta oportunitatea ideală pentru Mario Balotelli de a-şi confirma forma bună şi de a reveni astfel în prim planul fotbalului european.