Romelu Lukaku, 10 goluri în primele 9 meciuri pentru Manchester United

Belgianul Romelu Lukaku are parte de început excelent în tricoul lui Manchester United, cu un randament superior multor atacanţi din istoria clubului

Romelu Lukaku, Manchester United
28 septembrie 2017

Deşi se află în lotul lui Manchester United de doar câteva săptămâni, Romelu Lukaku impune deja standarde ridicate, care depăşesc cifrele multor atacanţi de top din istoria clubului de pe Old Trafford. Vârful belgian a marcat recent o dublă în succesul obţinut de Manchester United în UEFA Champions League contra ruşilor de la CSKA Moscova şi a facilitat încă o dată misiunea oamenilor lui Jose Mourinho, într-un meci care nu se anunţa a fi unul uşor, reuşind în acelaşi timp să îşi îmbunătăţească statistica după primele sale partide în tricoul lui Manchester United.

Romelu Lukaku a ajuns deja la zece goluri înscrise de-a lungul primelor sale nouă apariţii pentru “Diavoli” şi demonstrează încă din start că suma de aproximativ 80 milioane euro plătită de Manchester United celor de la Everton pentru transferul său este cât se poate de justificată. Prolificul atacant belgian a marcat primul său gol pentru clubul de pe Old Trafford chiar în Supercupa Europei, deşi reuşita sa nu a fost de ajuns pentru a evita eşecul cu Real Madrid, înainte de a-şi trece în cont o dubşă în prima etapă de Premier League, împotriva lui West Ham United. De atunci, Romelu Lukaku a mai înscris în duelurile de campionat cu Swansea City, Stoke City, Everton şi Southampton, precum şi în ambele partide jucate până acum în faza grupelor UEFA Champions League, cu FC Basel, respectiv CSKA Moscova.

Fostul atacant al lui Chelsea şi Everton a ajuns astfel la zece goluri marcate pentru Manchester United mai rapid decât iluştrii săi predecesori (Zlatan Ibrahimovic a avut nevoie de 20 de meciuri în stagiunea anterioară, în timp ce tânărul jucător francez Anthony Martial chiar de 31 de partide oficiale pentru a egala această performanţă). În plus, niciun atacant nu a avut în era modernă un randament mai bun pentru Manchester United de-a lungul primelor nouă meciuri, cel mai apropiat fiind olandezul Robin van Persie, care a reuşit şapte goluri în primele nouă partide după transferul de la Arsenal. Van Persie are de parte sa un hattrick în confruntarea împotriva celor de la Southampton, câştigată de Manchester United cu scorul de 3-2, o performanţă pe care Lukaku nu a reuşit momentan să o atingă.

Wayne Rooney, care l-a înlocuit pe Romelu Lukaku la Everton în această vară, şi-a început cariera la Manchester United prin şase goluri marcate în primele nouă partide oficiale, inclusiv un hattrick memorabil la debutul cu Fenerbahce.