Romelu Lukaku, în topul celor mai buni marcatori la sezonul de debut pentru Manchester United

Atacantul belgian Romelu Lukaku a marcat până acum 25 de goluri în tricoul lui Manchester United, la primul său sezon pe Old Trafford

Romelu Lukaku, Manchester United
20 martie 2018

Golul marcat de Romelu Lukaku în meciul câştigat de Manchester United cu scorul de 2-0 împotriva celor de la Brighton & Hove Albion, contând pentru sferturile de finală din FA Cup, a reprezentat reuşita cu numărul 25 pentru atacantul belgian în toate competiţiile, într-un sezon de debut la clubul de pe Old Trafford care se dovedeşte din ce în ce mai impresionant. Graţie golului înscris sâmbătă seara, care a deschis drumul lui Manchester United către semifinalele FA Cup (unde “Diavolii” vor înfrunta pe Tottenham), Romelu Lukaku a devenit doar al optulea jucător din istoria clubului capabil să atingă această bornă la primul său sezon pe Old Trafford, ceea ce îl plasează într-un top select, alături de nume mari din istoria fotbalului, precum Denis Law, Ruud van Nistelrooy sau Dwight Yorke.

După venirea sa de la Everton vara trecută, atacantul belgian în vârstă de 24 de ani nu a avut nevoie de mult timp pentru a se face remarcat şi a deveni unul dintre favoriţii publicului de pe Old Trafford, reuşind să înscrie la debutul lui în Supercupa Europei, Premier League, UEFA Champions League, respectiv FA Cup. Cu minim nouă partide până la finalul stagiunii (zece, dacă echipa pregătită de tehnicianul portughez Jose Mourinho va reuşi să elimine pe Tottenham şi să ajungă în finala FA Cup), Romelu Lukaku are încă suficient timp la dispoziţie pentru a-şi îmbunătăţi totalul de goluri în sezonul 2017/18 şi pentru a urca astfel într-un top în care simpla prezenţă reprezintă o performanţă de excepţie.

Însă de câte goluri ar mai avea Romelu Lukaku nevoie pentru a deveni cel mai bun marcator din istoria lui Manchester United în stagiunea de debut? Iată o listă cu ceilalţi şapte jucători care au reuşit să înscrie minim 25 de goluri în primul sezon alături de clubul de pe Old Trafford:

1. Ruud van Nistelrooy (36 de goluri în sezonul 2001/02)
2. Brian McClair (31 de goluri în sezonul 1987/88)
3. Robin van Persie (30 de goluri în sezonul 2012/13)
4. Dwight Yorke (29 de goluri în sezonul 1998/99)
5. Denis Law (29 de goluri în sezonul 1962/63)
6. Zlatan Ibrahimovic (28 de goluri în sezonul 2016/17)
7. Jack Picken (25 de goluri în sezonul 1905/06)

Va putea Romelu Lukaku depăşi totalul lui Ruud van Nistelrooy în ultimele nouă sau zece partide din actualul sezon? Un obiectiv dificil de realizat, însă nu imposibil având în vedere randamentul recent al atacantului belgian. Prima oportunitate va avea loc după pauza prilejuită de meciurile echipelor naţionale, când Manchester United, aflată pe locul al doilea în clasamentul Premier League, va evolua pe teren propriu cu Swansea City, în etapa a-32-a a campionatului.