Ronaldinho + Zambrotta + 20 milioane = KAKA

Brazilianul Kaka ar putea fi pilonul noului proiect sportiv de pe Camp Nou, iar Barcelona ar putea egala recordul financiar al unui transfer fotbalistic.

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
15 mai 2008
FootballClub.ro
FootballClub.ro

Daca AC Milan are in vizor patru jucatori de la Barcelona (Ronaldinho, Puyol, Deco si Zambrotta), iata ca o surpriza de proportii s-ar putea produce in sens invers: aducerea lui Kaka pe Camp Nou.

Kaka este un vis mai vechi al lui Joan Laporta iar aducerea lui in aceasta vara ar putea salva scaunul presedintelui, tot mai nesigur dupa un sezon dezamagitor. Pornind de la conceptul ca „totul se poate cumpara”, chiar si de la un club fara probleme financiare precum AC Milan, oficialii catalani propun un schimb aparent avantajos pentru toata lumea: Ronaldinho + Zambrotta + 20 de milioane de euro contra lui Kaka.

Barcelona ar castiga un super jucator care ar reprezenta, fara indoiala, pilonul de baza al noului proiect sportiv de pe Camp Nou. De partea cealalta, AC Milan i-ar primi pe jucatorii pe care ii doreste de mai mult timp, Ronaldinho si Zambrotta si o suma de bani care ar acoperi in buna masura pierderile cauzate de o eventuala neparticipare in Champions League in sezonul urmator. Mai mult, ar evita in acest fel si crearea unei situatii tensionate la echipa, fiind stiut faptul ca Ronaldinho si Kaka au avut si in trecut probleme la nationala Braziliei unde ambii si-au asumat rolul de lider.

In tranzactie ar putea fi inclus si Deco, un alt jucator aproape de despartirea de FC Barcelona si care ar fi de acord sa evolueze la campioana en-titre a Europei. Oricare ar fi combinatia finala, Barcelona ar fi dispusa sa ofere echivalentul a peste 60 milioane de euro, suma platita pana acum doar de Real Madrid cand l-a cumparat pe Zinedine Zidane de la Juventus.

Nu este insa suficient ca cele doua cluburi sa se inteleaga, mai este nevoie si de acordul jucatorului. In mod normal Kaka nu ar avea de ce sa refuze propunea, mai ales daca Milan nu va obtine biletele pentru Liga Campionilor. Desemnat cel mai bun jucator din lume in sezonul trecut, Kaka isi doreste fara indoiala sa repete aceasta performanta, lucru putin probabil daca nu va evolua in competitia regina a Europei. Mai mult, brazilianul si-a exprimat de-a lungul timpului dorinta de a „cunoaste o cultura noua” printr-un transfer in afara Italiei, deci tranzactia nu pare chiar imposibila.