Rooney, 12 goluri împotriva lui Arsenal. Palace, fără şut pe spaţiul porţii contra lui Newcastle

 
Răzvan
23 octombrie 2017

Cele mai importante date statistice şi curiozităţi la capătul etapei cu numărul nouă din prima ligă a campionatului AnglieiWayne Rooney, Everton
Wayne Rooney, Everton

1.47 – doar 22 de goluri au fost marcate în cele 15 meciuri de Premier League disputate de Southampton cu West Bromwich Albion.

2 – Glenn Murray a reuşit o dublă pentru a doua oară în cariera sa la nivelul Premier League, de fiecare dată împotriva lui West Ham United.

3 – Fiecare din ultimii trei antrenori ai lui Leicester City şi-a câştigat meciul de debut în Premier League.

3 – West Ham United a suferit cea mai drastică înfrângere în Premier League pe teren propriu contra unui adversar nou promovat (0-3 cu Brighton & Hove Albion).

3 – Federico Fernandez, fundaşul argentinian al celor de la Swansea City, are trei autogoluri în ultimele 68 de apariţii în meciuri de Premier League.

4 – Tottenham Hotspur a marcat mai multe goluri împotriva lui Liverpool (4) pe arena Wembley decât a reuşit în primele patru partide de campionat disputate până acum (3).

6 – Southampton a reuşit să înscrie în această etapă abia golul cu numărul şase în ultimele 11 confruntări de Premier League disputate pe St. Mary’s Stadium, însă golul marcat de Sofiane Boufal a fost suficient pentru a aduce victoria cu West Brom.

11′ – Manchester United a primit două goluri de-a lungul primelor 11 minute jucate de Victor Lindelöf, care a fost introdus pe teren după accidentarea lui Phil Jones. Echipa pregătită de Jose Mourinho a primit astfel la fel de multe goluri precum în precedentele 742 de minute în care internaţionalul suedez nu s-a aflat pe gazon.

12 – Wayne Rooney a ajuns la 12 goluri marcate în Premier League contra celor de la Arsenal – mai mult decât oricare alt jucător.

13 – Doar Wayne Rooney (15) a înscris mai multe goluri în Premier League ca adolescent pentru Manchester United decât Marcus Rashford (13). Actualul atacant al “Diavolilor” mai are la dispoziţie un singur meci pentru a egala această performanţă înainte de a împlini 20 de ani, anume duelul programat sâmbăta viitoare pe Old Trafford cu Tottenham.

18 – 18 penalty-uri au fost acordate împotriva lui West Ham de-a lungul a 85 de meciuri de Premier League disputate sub comanda antrenorului Slaven Bilic.

50% – Crystal Palace nu a reuşit să trimită niciun şut pe spaţiul porţii lui Newcastle United, o situaţie care s-a întâmplat în două din cele patru partide disputate cu Roy Hodgson pe bancă.

57% – Patru din cele şapte goluri marcate de Michy Batshuayi în Premier League au fost reuşite împotriva lui Watford.

60% – Newcastle United s-a impus în şase din ultimele zece partide de Premier League disputate pe propria arena sub comanda lui Rafa Benitez.

100 – Arsenal a ajuns la 100 de goluri marcate contra lui Everton în Premier League. Este pentru prima dată când un club ajunge la această cotă în faţa unui singur adversar.

100 – Darren Fletcher şi-a trecut în cont cea de-a 100-a prezenţă consecutivă în Premier League, cea mai lungă serie din competiţie.

100% – Mijlocaşul francez al celor de la Watford, Abdoulaye Doucoure, a şutat de patru ori pe spaţiul porţii adverse în actualul campionat, toate execuţiile sale fiind transformate în gol.

1002 – Liverpool a devenit cea de-a şasea echipă din istoria Premier League care a primit 1,000 de goluri (după Tottenham 1,237, Everton 1,225, Aston Villa 1,186, West Ham 1,163 şi Newcastle 1,148).