Rooney, 12 goluri împotriva lui Arsenal. Palace, fără şut pe spaţiul porţii contra lui Newcastle

Cele mai importante date statistice şi curiozităţi la capătul etapei cu numărul nouă din prima ligă a campionatului Angliei

Wayne Rooney, Everton
23 octombrie 2017

1.47 – doar 22 de goluri au fost marcate în cele 15 meciuri de Premier League disputate de Southampton cu West Bromwich Albion.

2 – Glenn Murray a reuşit o dublă pentru a doua oară în cariera sa la nivelul Premier League, de fiecare dată împotriva lui West Ham United.

3 – Fiecare din ultimii trei antrenori ai lui Leicester City şi-a câştigat meciul de debut în Premier League.

3 – West Ham United a suferit cea mai drastică înfrângere în Premier League pe teren propriu contra unui adversar nou promovat (0-3 cu Brighton & Hove Albion).

3 – Federico Fernandez, fundaşul argentinian al celor de la Swansea City, are trei autogoluri în ultimele 68 de apariţii în meciuri de Premier League.

4 – Tottenham Hotspur a marcat mai multe goluri împotriva lui Liverpool (4) pe arena Wembley decât a reuşit în primele patru partide de campionat disputate până acum (3).

6 – Southampton a reuşit să înscrie în această etapă abia golul cu numărul şase în ultimele 11 confruntări de Premier League disputate pe St. Mary’s Stadium, însă golul marcat de Sofiane Boufal a fost suficient pentru a aduce victoria cu West Brom.

11′ – Manchester United a primit două goluri de-a lungul primelor 11 minute jucate de Victor Lindelöf, care a fost introdus pe teren după accidentarea lui Phil Jones. Echipa pregătită de Jose Mourinho a primit astfel la fel de multe goluri precum în precedentele 742 de minute în care internaţionalul suedez nu s-a aflat pe gazon.

12 – Wayne Rooney a ajuns la 12 goluri marcate în Premier League contra celor de la Arsenal – mai mult decât oricare alt jucător.

13 – Doar Wayne Rooney (15) a înscris mai multe goluri în Premier League ca adolescent pentru Manchester United decât Marcus Rashford (13). Actualul atacant al “Diavolilor” mai are la dispoziţie un singur meci pentru a egala această performanţă înainte de a împlini 20 de ani, anume duelul programat sâmbăta viitoare pe Old Trafford cu Tottenham.

18 – 18 penalty-uri au fost acordate împotriva lui West Ham de-a lungul a 85 de meciuri de Premier League disputate sub comanda antrenorului Slaven Bilic.

50% – Crystal Palace nu a reuşit să trimită niciun şut pe spaţiul porţii lui Newcastle United, o situaţie care s-a întâmplat în două din cele patru partide disputate cu Roy Hodgson pe bancă.

57% – Patru din cele şapte goluri marcate de Michy Batshuayi în Premier League au fost reuşite împotriva lui Watford.

60% – Newcastle United s-a impus în şase din ultimele zece partide de Premier League disputate pe propria arena sub comanda lui Rafa Benitez.

100 – Arsenal a ajuns la 100 de goluri marcate contra lui Everton în Premier League. Este pentru prima dată când un club ajunge la această cotă în faţa unui singur adversar.

100 – Darren Fletcher şi-a trecut în cont cea de-a 100-a prezenţă consecutivă în Premier League, cea mai lungă serie din competiţie.

100% – Mijlocaşul francez al celor de la Watford, Abdoulaye Doucoure, a şutat de patru ori pe spaţiul porţii adverse în actualul campionat, toate execuţiile sale fiind transformate în gol.

1002 – Liverpool a devenit cea de-a şasea echipă din istoria Premier League care a primit 1,000 de goluri (după Tottenham 1,237, Everton 1,225, Aston Villa 1,186, West Ham 1,163 şi Newcastle 1,148).