Ryan Giggs, interesat să preia pe Everton sau Leicester City

Fostul jucător şi antrenor al lui Manchester United, Ryan Giggs, este pregătitt să revină pe banca tehnică a unei echipe din Premier League

Ryan Giggs
24 octombrie 2017

Fostul jucător şi antrenor al celor de la Manchester United, Ryan Giggs, s-a arătat pregătit să revină pe banca tehnică a unei echipe din Premier League, exprimându-şi public interesul pentru unul dintre cele două posturi importante care în acest moment sunt disponibile în prima ligă după demiterea lui Craig Shakespeare de la Leicester City, respectiv cea a lui Ronald Koeman de la Everton.

Fostul mare jucător al lui Manchester United a fost asistentul lui Louis van Gaal în perioada petrecută de antrenorul olandez pe Old Trafford, părăsind echipa odată cu venirea lui Jose Mourinho în 2016. Fostul internaţional galez s-a aflat pe banca tehnică a lui United în calitate de antrenor principal la doar patru meciuri, odată cu plecarea lui David Moyes în 2014, iar în stagiunea precedentă a fost aproape de a prelua pe Swansea City, însă negocierile purtate cu oficialii clubului nu au fost în cele din urmă finalizate cu succes.

Everton l-a demis pe Ronald Koeman la începitul săptămânii după eşecul suferit contra celor de la Arsenal, scor 5-2 chiar pe Goodison Park, care a făcut ca gruparea din Liverpool să ajungă pe locul al-18-lea în clasamentul Premier League, după nouă etape de campionat, cu un singur punct mai mult decât Leicester City, fosta campioană a Angliei care momentan este pregătită de Michael Appleton ca urmare a plecării lui Craig Shakespeare. Leicester City s-a impus cu scorul de 2-1 la primul meci al lui Michael Appleton, însă acesta are şanse minime de a continua pe banca echipei:

“În ceea ce mă priveşte, sunt două echipe de care aş fi interesat.” – a confirmat Ryan Giggs, citat de Sky Sports – “Este suficient să ne uităm la aceste două echipe, Leicester este campioana din urmă cu doi ani, Everton reprezintă un club fantastic, cu o istorie fantastică. Însă există foarte mulţi antrenori experimentaţi care ar fi dispuşi să accepte aceste posturi.” – a adăugat fostul internaţional galez.

Ryan Giggs îşi doreşte să fie cel mai recent “student” al lui Alex Ferguson care se remarcă în activitatea de antrenor, însă a recunoscut că în ciuda interesului faţă de echipe precum Everton sau Leicester, nu ar lua în calcul exclusiv o ofertă venită din partea unui club din Premier League: “Am spus întotdeauna că sunt dispus să lucrez cu orice echipă care împărtăşeşte ambiţiile mele. Îmi doresc să cresc alături de un club care la rândul său îşi doreşte să progreseze, să lucrez cu jucători ambiţioşi, pregătiţi să facă faţă provocărilor. Există echipe de Premier League care se identifică în această descriere, însă există de asemenea şi în Championship sau League One. Pentru mine contează mai mult filozofia clubului decât statura şi renumele acestuia.” – a concluzionat Ryan Giggs.