Sergio Aguero, la un singur gol de golgheterul all-time al lui Manchester City

Sergio Aguero se află la un singur gol de egalarea lui Eric Brook, cel mai bun marcator din istoria lui Manchester City, cu 178 de reuşite

Sergio Aguero, Manchester City
26 septembrie 2017

Atacantul argentinian în vârstă de 29 de ani al celor de la Manchester City, Sergio Aguero, a avut parte de un început de sezon excelent, cu şase goluri marcate deja în Premier League şi unul la debutul lui Manchester City în faza grupelor UEFA Champions League, împotriva lui Feyenoord. Evoluţiile excelente şi reuşitele recente ale lui Sergio Aguero au dus totalul jucătorului la 177 de goluri în 261 de meciuri disputate pentru clubul englez, o performanţă impresionantă care îl apropie de un record istoric şi de consacrarea definitivă ca o legendă a “Cetăţenilor”.

Sergio Aguero se află la un singur gol de egalarea recordului lui Eric Brook, cel mai bun marcator din istoria lui Manchester City prin cele 178 de reuşite în 494 de meciuri de-a lungul a 11 ani petrecuţi în tricoul clubului englez, în perioada 1928–1939. Un joc de fotbal diferit, într-o perioadă istorică extrem de îndepărtată, însa una care scoate în evidenţă cu atât mai mult valoarea şi impactul lui Sergio Aguero pe Etihad Stadium.

Pe 28 iulie 2011, Manchester City a confirmat oficial semnarea unui contract pe cinci ani cu talentatul atacant argentinian, adus de la Atletico Madrid în schimbul sumei de aproximativ 45 de milioane de euro. Aflat la al începutul celui de-al şaptelea an pe City of Manchester Stadium, Sergio Aguero a contribuit decisiv la revenirea echipei în prim-planul fotbalului englez, prin cele două titluri câştigate în sezoanele 2011–12 şi 2013–14, alături de două trofee în Cupa Ligii Angliei (2013–14, 2015–16) şi o Supercupă a Angliei în 2012. La nivel individual, Sergio Aguero a fost desemnat de patru ori cel mai bun jucător al lunii în Premier League (octombrie 2013, novimbrie 2014, ianuarie 2016 şi aprilie 2016).

Prima ocazie de a intra definitiv în istoria clubului Manchester City se prezintă chiar în această seară, când Sergio Aguero este anunţat titular în meciul de UEFA Champions League programat pe teren propriu contra celor de la Şahtior Doneţk, contând pentru clasamentul grupei F.