Champions League
Sevilla
Sevilla
12
Arsenal
Arsenal
Nemanja Gudelj 58
Gabriel Martinelli 45+3
Gabriel Jesus 53

Sevilla 1-2 Arsenal. Evoluție stelară pentru Gabriel Jesus, înainte să părăsească terenul accidentat

David Petre, 25 octombrie 2023

Cu același prim unsprezece și aceeași atitudine care îi adusese un bun 1-1 cu Real Madrid în weekend, Sevilla a dat o replică apreciabilă și lui Arsenal și nu a fost departe de o nouă remiză, însă în cele din urmă nu a reușit să completeze revenirea de la 0-2 după două momente de magie ale lui Gabriel Jesus. Rezultatul complică semnificativ soarta andaluzilor care au acum nevoie de un rezultat pozitiv la rejucarea de pe peste două săptămâni de la Londra, în schimb limpezește din nou lucrurile pentru Arsenal, pe care înfrângerea nescontată de la Lens o deraiase de la parcursul dorit dar care are din nou drum deschis spre calificarea în optimile Ligii de pe primul loc.

Situația complicată din grupă după primele două etape și forma regăsită de Sevilla odată cu numirea uruguayanului Diego Alonso pe banca tehnică au dus la o primă repriză îndârjită care părea să meargă spre un 0-0 pe fondul ocaziilor rare, dar lucrurile au luat o turnură neașteptată în ultimul minut al prelungirilor când Gabriel Jesus și-a făcut mingea cu călcâiul printre doi adversari și l-a lansat pe Gabriel Martinelli, care și-a marcat printr-un gol meciul de debut în Champions League după ce a trecut în dribling de portarul Ørjan Nyland.

Jesus a marcat el însuși cu un șut superb din unghi în minutul 53 după ce a pornit din apropierea colțului terenului. A fost golul său cu numărul 23 în 41 de partide în Liga Campionilor, însă meciul minunat al brazilianului s-a încheiat prematur din cauza unei accidentări la coapsă care s-ar putea dovedi problematică pentru londonezi în perioada următoare. Mikel Arteta a putut folosi în acest meci doar pentru a doua oară în acest sezon trio-ul ofensiv Saka – Martinelli – Jesus, care în ultima ediție de Premier League totalizase 40 de goluri și 23 de pase decisive.

2-0 ar fi trebuit să o scutească pe Arsenal de emoții pe terenul ocupantei locului 13 din La Liga, însă meciul andaluzilor din weekend cu Real Madrid arătase genul de reziliență care probabil va urca rapid echipa în clasament. De un astfel de tratament au avut parte din londonezii după ce Gudelj a marcat cu o puternică lovitură de cap după un corner, însă Arsenal a reușit să reziste până la final cu un Declan Rice uriaș la centrul terenului și Saliba la fel de inspirat în spate, chiar dacă David Raya în poartă nu a avut un final liniștit de meci.

Sevilla - Arsenal 1-2, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Sevilla - Arsenal: Jakub Kiwior, primele minute pentru Arsenal după 27 de zile

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Sevilla - Arsenal 1-2

Sevilla
Șuturi Sevilla
  • Total: 11
  • Pe poartă: 2
56-44
Posesie (%)
  • Sevilla
  • Arsenal
Arsenal
Șuturi Arsenal
  • Total: 14
  • Pe poartă: 4
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
11
14
Șuturi pe poartă
2
4
Șuturi pe lângă poartă
7
4
Șuturi blocate
2
6
Faulturi comise
7
13
Cornere
4
5
Ofsaiduri
1
1
Cartonașe galbene
2
1
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
2
1
Total pase
535
422
Pase completate
447
343
Acuratețe pase
84
81