Steven Gerrard analizează perioada dificilă a lui Liverpool

Fostul căpitan al lui Liverpool, Steven Gerrard, a discutat despre perioada mai puţin pozitivă traversată de oamenii lui Jurgen Klopp

Steven Gerrard, fostul căpitan al lui Liverpool
6 octombrie 2017

Fostul căpitan al celor de la Liverpool, Steven Gerrard, a subliniat faptul că echipa de pe Anfield nu trebuie să intre în panică şi să îşi piardă luciditatea, în ciuda formei recente mai puţin pozitive şi a rezultatelor mai degrabă modeste din ultima lună. Liverpool a reuşit să câştige un singur meci din ultimele şapte disputate în toate competiţiile şi înainte de partida cu rivala Manchester United, se află doar pe locul al şaptelea în clasamentul Premier League, la şapte puncte în spatele liderului Manchester City şi fără victorie după primele două confruntări disputate în cadrul fazei grupelor din UEFA Champions League.

Oamenii lui Jurgen Klopp nu au mai reuşit să încheie un meci fără gol primit de la succesul înregistrat contra celor de la Arsenal cu scorul de 4-0 pe 27 august, însă fostul căpitan Steven Gerrard consideră că este prea devreme pentru ca Liverpool să fie criticată, în ciuda începutului de sezon sub aşteptări:

“Am disputat doar şapte meciuri din campania de Premier League, nu este cazul să ne panicăm.” – a declarat fostul internaţional englez, citat de site-ul oficial al lui Liverpool – “Avem un manager excepţional şi un staff care are grijă de acest grup de jucători. Cred că totul este în regulă. Eu nu sunt genul care exagerează şi ascultă părerile criticilor după doar şapte meciuri.”

Reluarea campionatelor după pauza prilejuită de meciurile echipelor naţionale de calificare la Campionatul Mondial 2018 va aduce pentru Liverpool o mult aşteptată confruntare cu rivala Manchester United, programată a se disputa pe stadionul Anfield, formaţia pregătită de Jose Mourinho având un start de sezon în totală opoziţie cu cel al lui Liverpool. Totuşi, Steven Gerrard consideră că indiferent de rezultat, echipa pregătită de Jurgen Klopp ar trebui evaluată în partea a doua a stagiunii şi se arată încrezător în posibilitatea ca Liverpool să iasă din această perioadă dificilă: “Eu obişnuiam să mă evaluez şi să evaluez echipa în care jucam după cel puţin 10-15 meciuri, aşadar să vedem unde vom fi în acel moment. Eu am încredere că vom fi printre primele patru echipe din Premier League, iar lucrurile vor arăta mai bine decât par acum. Ceea ce trebuie să facă acum jucătorii lui Liverpool este să rămână uniţi şi să se concentreze doar pe următoarele săptămâni, pentru a vedea unde vor fi după alte patru, cinci meciuri.” – a concluzionat fostul căpitan al grupării de pe Anfield, Steven Gerrard.