Thibaut Courtois prefaţează meciul lui Chelsea cu Manchester United

Thibaut Courtois a subliniat importanţa unui succes pentru Chelsea în meciul cu Manchester United, din următoarea etapă de Premier League

Thibaut Courtois, Chelsea
1 noiembrie 2017

Thibaut Courtois a recunoscut faptul că şansele lui Chelsea de a rămâne implicată în lupta pentru câştigarea titlului de Premier League sunt strâns legate de un succes în duelul de duminică după amiaza programat a se disputa împotriva celor de la Manchester United. Campioana Angliei nu se va prezenta la acest meci în cea mai bună stare de spirit după eşecul categoric suferit marţi seara contra celor de la AS Roma, scor 3-0 pe stadionul Olimpico din capitala Italiei, contând pentru grupa C din UEFA Champions League.

Formaţia pregătită de tehnicianul italian Antonio Conte nu se află într-o situaţie facilă la nivelul campionatului, aflându-se pe locul al patrulea în clasamentul Premier League, la patru puncte distanţă de Manchester United şi la nouă de liderul Manchester City. Întrebat dacă un alt eşec ar pune capăt şanselor lui Chelsea de a câştiga un nou titlu, Thibaut Courtois a replicat: “Da, aşa este. Pentru noi meciul cu Manchester United este unul care trebuie obligatoriu câştigat, deoarece Manchester City se află deja la nouă puncte în faţa noastră, iar Manchester United la patru. De acum trebuie să câştigăm meciurile împotriva contracandidatelor directe pentru a ne apropia de primele locuri. Vom încerca să obţinem cele trei puncte în duelul de duminică şi vom da totul pentru a reuşi acest lucru.” – a explicat portarul belgian, citat de presa britanică.

Thibaut Courtois a confirmat faptul că Antonio Conte şi jucătorii lui Chelsea vor face o analiză detaliată pentru a identifica toate cauzele eşecului suferit contra italienilor de la AS Roma, o partidă în care campioana Angliei a primit gol după doar 38 de secunde de joc, iar defensiva grupării londoneze a fost de nerecunsocut pe toată durata partidei de pe stadionul Olimpico: “Vom avea o şedinţă şi vom revedea imaginile de la acest meci, pentru a vedea exact unde am greşit şi ce puteam să facem mai bine. Eram conduşi cu scorul de 2-0 la pauză şi nu cred că merităm să ne aflăm în dezavantaj de două goluri. Am încercat să revenim rapid în startul reprizei a doua, însă după ce am primit al treilea gol am pierdut puţin din spiritul de luptă şi mentalitatea necesară pentru o revenire importantă, ceea ce nu cred că reprezintă o imagine bună pentru noi.” – a concluzionat Thibaut Courtois.