Thierry Henry, cel mai popular jucator din istoria Premier League

Thierry Henry a fost desemnat cel mai popular jucator din istoria Premier League in sondajul Barclays Global Fans la care au raspuns 32.000 de fani din toata lumea.

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
11 decembrie 2008
FootballClub.ro
FootballClub.ro

Desi joaca de un an si jumatate la Barcelona, Thierry Henry este in continuare foarte iubit in Anglia. Intr-un sondaj la care au raspuns 32.000 de suporteri din 185 de tari, internationalul francez a fost desemnat cel mai popular jucator care a evoluat vreodata in campionatul englez, el primind 34% din voturi si devansandu-i pe Steven Gerrard si Eric Cantona.

Henry a jucat 8 ani in Anglia pentru Arsenal, devenind golgheterul all-time al echipei cu 174 de goluri si aducandu-si o contributie importanta la castigarea de catre tunari a doua titluri de campioana si trei cupe.

Conform sondajului Barclays Global Fans 2008, cel mai potrivit partener de atac pentru Henry ar fi spaniolul Fernando Torres, desemnat de 38% dintre votanti cel mai popular jucator care evolueaza in acest moment in Anglia, in fata lui Steven Gerrard si Cristiano Ronaldo.

Daca ar fi sa transfere un jucator in Premier League, fanii s-ar orienta in primul rand spre starul Barcelonei, Lionel Messi, dorit de 54% dintre cei care si-au exprimat opinia.


1 comentariu

Ionut_fanBARCELONA100%
31 decembrie 2008
intr-adevar Henry este cel mai dorit de fanaticii suporteri englezi,dar si el a declarat ca de aceea s-a apucat de fotbal,sa ajunga intr-o zi la cea mai spectaculoasa echipa din lume,acest vis i-a fost indeplinit. Sa traiasca Thierry Henry!