Toby Alderweireld, în aşteptarea discuţiilor cu Tottenham pentru prelungirea contractului

Fundaşul Toby Alderweireld a explicat situaţia sa contractuală cu Tottenham, după trei sezoane petrecute alături de clubul londonez

Toby Alderweireld, Tottenham
6 octombrie 2017

Fundaşul belgian al celor de la Tottenham Hotspur, Toby Alderweireld, a confirmat că se simte bine la gruparea londoneză şi îşi doreşte să continue alături de formaţia pregătită de Mauricio Pochettino, în ciuda faptului că discuţiile cu oficialii clubului englez referitoare la prelungirea contractului său nu au ajuns încă într-un punct avansat. Apărătorul central în vârstă de 28 de ani a avut parte de trei sezoane pozitive la Tottenham, însă ar fi trebuit să înceapă negocierile privind o nouă înţelegere încă din luna decembrie.

Impresarul lui Toby Alderweireld a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte situaţia clientului său şi a avertizat recent pe Spurs asupra necesităţii unui contract mai bun faţă de actuala înţelegere a jucătorului, care este valabilă până la finalul stagiunii 2018/2019, însă Mauricio Pochettino a precizat că a avut o întâlnire cu fundaşul belgian, iar Toby Alderweireld se declarase mulţumit de rezultatul discuţiilor purtate. Apărătorul belgian, care momentan se află în cantonamentul echipei naţionale, a confirmat această ipoteză într-un interviu acordat pentru Sky Sports News: “Am avut recent o discuţie cu antrenorul, i-am spus că vreau să rămân concentrat pe fotbal, pe jocul meu de pe teren şi pe o evoluţie cât mai bună, care să poată ajuta echipa. Este tot ceea ce pot face. Toată lumea vede că eu sunt fericit aici şi încerc să îmi ajut echipa.” – a explicat fundaşul belgian.

Întrebat dacă Tottenham i-a prezentat o ofertă nouă pentru prelungirea contractului, fostul jucător al celor de la Ajax Amsterdam şi Atletico Madrid a adăugat: “Nu, cum am spus, sunt concentrat pe jocul de pe teren. Restul, nu ştiu, vom vedea ce se va întâmpla.”

Toby Alderweireld a avut parte de un început de sezon excelent în linia defensivă de trei oameni a lui Spurs, alături de Davinson Sanchez şi Jan Vertonghen, iar cel din urmă ar putea deveni jucătorul cu cele mai multe prezenţe la naţionala Belgiei dacă va evolua în ambele meciuri rămase de disputat din campania de calificare la Campionatul Mondinal 2018 din Rusia, cu Bosnia & Herzegovina, respectiv Cipru: “Vom fi foarte mândri de el dacă va reuşi acest lucru şi sunt convins că şi el este foarte mândru de această performanţă. Sperăm că o vom putea sărbători.” – a concluzionat Toby Alderweireld.