Tottenham, doar două victorii pe Old Trafford în ultimii 28 de ani

Cele mai importante date statistice referitoare la istoricul partidelor precedente dintre Manchester United şi Tottenham înainte de meciul de sâmbătă

Tottenham - Manchester United 2-1 (14 mai 2017)
26 octombrie 2017

Pentru Manchester United va fi nevoie de mult mai mult decât o simplă victorie în Cupa Ligii Angliei contra celor de la Swansea City pentru a trece peste primul eşec al actualului sezon, înregistrat în etapa anterioară din Premier League, când formaţia pregătită de Jose Mourinho a fost învinsă surprinzător de Huddersfield Town, însă runda următoare aduce o bună oportunitate de a transmite un mesaj important în lupta pentru câştigarea titlului, prin meciul programat a se disputa pe teren propriu în compania celor de la Tottenham.

Înfrângerea cu scorul de 2-1 pe stadionul Kirklees a urmat unei săptămâni de-a lungul căreia tehnicianul portughez al “Diavolilor” a fost criticat pentru abordarea defensivă şi precaută a meciului încheiat la egalitate cu Liverpool, scor 0-0, iar misiunea lui Manchester United cu siguranţă nu va fi una mai facilă în duelul de sâmbătă cu Spurs, un adversar care nu mai pierduse de 11 partide înainte de eliminarea suferită în Cupa Ligii Angliei la mijlocul săptămânii, după eşecul cu West Ham United, însă un meci în care antrenorul Mauricio Pochettino a odihnit mulţi dintre jucătorii de bază din această primă parte a campionatului.

Jose Mourinho va încerca să continue seria de rezultate pozitive a lui Manchester United în duelurile de pe teren propriu cu Tottenham (gruparea londoneză s-a impus doar de două ori în ultimii 28 de ani pe Old Trafford), fiind în acelaşi timp conştient de faptul că un nou eşec ar amplifica reacţiile de nemulţumire din partea presei şi a fanilor.

Iată câteva dintre cele mai importante date statistice referitoare la istoricul partidelor precedente dintre Manchester United şi Tottenham, precum şi randamentul recent al celor doua formaţii din Premier League:

– Tottenham a pierdut 20 din ultimele 25 de meciuri de Premier League disputate pe Old Trafford (cu un bilanţ general format din două victorii, trei remize şi 20 de înfrângeri), ceea ce reprezintă cel mai mare număr de eşecuri înregistrat pe un teren străin în campionat.

– Spurs, care a învins pe Manchester United în meciul de campionat disputat pe arena White Hart Lane în luna mai, va încerca să obţină două victorii consecutive în faţa “Diavolilor” pentru prima dată din aprilie 1990.

– Manchester United s-a impus în fiecare dintre ultimele cinci meciuri de Premier League disputate pe Old Trafford, reuşind să încheie toate partidele fără a primi niciun gol. Martie 2010 a fost ultima dată când United a înregistrat şase succese la rând pe teren propriu fără gol primit.

– în ultimele două meciuri de Premier League, Manchester United a marcat un singur gol din doar patru şuturi trimise pe spaţiul porţii adverse. Spurs a înfruntat la rândul său cei doi adversari cu care “Diavolii” au evoluat recent (Huddersfield şi Liverpool), reuşind să marcheze opt goluri din 13 şuturi.

– Mauricio Pochettino a pierdut mai multe meciuri de Premier League contra lui Jose Mourinho (4) decât în faţa oricărui alt antrenor din campionatul Angliei.

– Atacantul Harry Kane a înscris 29 de goluri în 26 de partide de Premier League disputate până acum în 2017, aflându-se astfel la doar şapte reuşite distanţă de recordul all- time al golurilor marcate într-un an calendaristic, stabilit de Alan Shearer (36 de goluri în 1995).

– Romelu Lukaku a marcat doar 15 goluri de-a lungul celor 58 de apariţii în meciuri de Premier League disputate împotriva echipelor considerate a fi parte din “big six”, ceea ce reprezintă o medie de un gol la fiecare 289 de minute.