Tottenham – Everton, sub perspectivele unui nou record pentru Harry Kane

Harry Kane are nevoie de două goluri în meciul cu Everton pentru a deveni golgheterul all-time al lui Tottenham în Premier League

Harry Kane a marcat două goluri în meciul Tottenham - Everton 3-2 din campionatul trecut
12 ianuarie 2018

Unul dintre cele mai interesante meciuri ale zilei de sâmbătă din prima ligă a campionatului englez va avea loc pe Wembley Stadium, unde Tottenham va evolua în compania celor de la Everton şi poate fi considerată principala favorită la un succes, atât datorită formei recente, cât şi a bilanţului general înregistrat în ultimii ani. Spurs este neînvinsă contra lui Everton de-a lungul ultimelor zece meciuri de campionat, interval în care a adunat cinci victorii şi cinci remize, iar oamenii lui Mauricio Pochettino vor spera să poată continua seria rezultatelor pozitive şi în duelul de sâmbătă seara.

Dincolo de importanţa celor trei puncte pentru situaţia din clasamentul Premier League, partida de pe arena Wembley poate reprezenta o bună ocazie pentru Harry Kane de a-şi consolida locul în istoria clubului londonez. Prolificul atacant englez a ajuns la 96 de goluri marcate în campionat, toate pentru Tottenham, şi mai are astfel nevoie de doar două reuşite pentru a deveni golgheterul all-time al lui Spurs în Premier League. Harry Kane a înscris două goluri în fiecare dintre ultimele două partide disputate contra celor de la Everton şi are astfel motive de încredere în vederea stabilirii unui nou record de prestigiu în tricoul formaţiei la care a crescut şi la care a devenit cunoscut ca unul dintre cei mai valoroşi atacanţi din fotbalul mondial.

Însă Harry Kane nu este singurul jucător al lui Spurs care se va afla în căutarea golului contra lui Everton pentru stabilirea unei performanţe importante şi la nivel individual. Son Heung-min a marcat în fiecare dintre ultimele patru meciuri de Premier League disputate de echipa sa pe teren propriu şi va avea astfel ocazia de a deveni primul jucător al lui Tottenham de la Jermain Defoe capabil să îşi treacă numele pe lista marcatorilor în cinci partide consecutive de campionat pe propria arenă, o performanţă neegalată momentan nici de Harry Kane.

Jermain Defoe, autor a 91 de goluri în Premier League pentru Tottenham, de-a lungul celor două perioade petrecute la clubul londonez (2004–2008, respectiv 2009–2014), rămâne până în prezent singurul jucător al lui Spurs care a marcat în cinci etape consecutive pe teren propriu, în perioada noiembrie – decembrie 2004.