Transferuri nereusite pentru banda stanga

Ribery, Robinho, Arshavin si David Silva au fost tintele Barcelonei pentru banda stanga, dar in final nici unul din jucatorii vizati nu a ajuns pe Camp Nou.

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
5 septembrie 2008
FootballClub.ro
FootballClub.ro

Conform cotidianului El Mundo Deportivo, principalul jucator vizat de Josep Guardiola pentru un transfer la FC Barcelona in aceasta vara a fost francezul Frank Ribery (25 de ani), jucator care ar fi urmat sa ii ia locul pe aripa stanga lui Ronaldinho, transferat la AC Milan. Oficialii catalani au avut mai multe tentative de a negocia cu Bayern Munchen dar germanii s-au opus vehement transferului in conditiile in care Ribery este unul din oamenii de baza in echipa antrenata din acest sezon de Jurgen Klinsmann.

Urmatorul nume pe lista a fost cel al brazilianului Robinho, dar existenta unui pact intre FC Barcelona si Real Madrid prin care cei doi giganti din Primera Division nu pot transfera jucatori intre ei a ingreunat discutiile. Singura varianta posibila ar fi fost un schimb Robinho Eto’o, dar, conform site-ului goal.com, insusi presedintele catalanilor Joan Laporta s-a opus acestei variante. Mai mult, conducerea tehnica a lui Real Madrid a facut un sondaj printre jucatorii campioanei en-titre a Spaniei cu privire la sosirea lui Eto’o pe Santiago Bernabeu iar acestia si-au exprimat dezacordul considerand ca mutarea ar putea duce la dezbinarea vestiarului. In final Robinho s-a despartit de Real Madrid si a semnat un contract cu Manchester City.

Oficialii catalani au trecut la urmatoarea tinta, internationalul rus Andrei Arshavin (27 de ani) dar nu au reusit sa ajunga la un acord financiar cu Zenit Sankt Petersubrg. Pe fir a intrat si Tottenham dar rusii nu au putut fi convinsi in nici un chip sa-si reduca pretentiile financiare exagerate astfel ca, in cele din urma, mijlocasul a ramas la campioana en-titre a Rusiei. Presa internationala considera insa ca transferul jucatorului in Premier League in pauza de iarna este iminent, dar nici pentru Barcelona subiectul nu este inca inchis.

Catalanii s-au vazut din nou nevoiti sa isi schimbe planurile pentru a umple golul lasat de plecarea lui Ronaldinho si au insistat pentru cumpararea lui David Silva de la Valencia. Inca de la debutul Campionatului European jucatorul si-a dat acordul de principiu pentru a evolua pe Camp Nou iar la jumatatea lunii august discutiile pareau sa se concretizeze intr-un transfer, insa, in ultimul moment, internationalul spaniol a decis sa isi prelungeasca contractul cu Liliecii la insistentele familiei.

Presa catalana a mai vehiculat de-a lungul verii numele lui Robin van Persie (Arsenal), Florent Malouda (Chelsea), Theo Walcott (Arsenal), Rodrigo Palacio (Boca Juniors) si Diego Capel (Sevilla) ca posibile transferuri pentru banda stanga dar toate acestea s-au dovedit a fi pure speculatii.


3 comentarii

FCBARCELONA
5 septembrie 2008
theo walcott ar fi potrivit pentru ca este tanar si va creste mult
kimi
5 septembrie 2008
Theo Walcott este considerat in Anglia drept un jucator foarte firav. Se pare ca nu a reusit sa depaseasca stadiul de tanara speranta. Dintre cei enumerati in acest articol il prefer pe Arshavin care mi se pare un jucator foarte tehnic ce se poate impune usor intr-un duel unu la unu. Evident, solutia ideala era Ribery dar Bayern are toate motivele sa-l pastreze si chiar sa-si construiasca echipa in jurul lui.
FCBARCELONA
11 septembrie 2008
dar walcott este bun, a demonstrat-o la meciul dintre anglia si croatia ,unde a dat 3 goluri