Trei absenţe notabile pentru Newcastle în vederea meciului cu Manchester United

Mijlocaşul spaniol Mikel Merino va reprezenta cea mai importantă absenţă din lotul lui Newcastle United în vederea meciului cu Manchester United

Mikel Merino, Newcastle United
14 noiembrie 2017

Newcastle United va trebui să se descurce fără Jamaal Lascelles şi Mikel Merino în următorul meci din Premier League, când oamenii lui Rafa Benitez vor avea dificila sarcină de a se deplasa pe Old Trafford pentru duelul cu Manchester United, care va avea loc pe 18 noiembrie. O altă posibilă absenţă din tabăra oaspeţilor este cea a lui Christian Atsu, care a suferit o accidentare în cantonamentul echipei naţionale a Ghanei şi a devenit astfel incert pentru confruntarea din următoarea etapă de campionat.

Pentru Rafa Benitez problema principală va fi reprezentată de indisponibilitatea lui Mikel Merino, tânărul mijlocaş spaniol care a semnat un contract pe termen lung cu gruparea de pe St James’ Park la doar trei luni după ce iniţial fusese adus sub formă de împrumut pentru doar un sezon din Bundesliga, de la Borussia Dortmund. Evoluţiile sale s-au dovedit decisive în această primă parte a stagiunii, iar Mikel Merino a evoluat ultima dată în partida cu Crystal Palace din urmă cu trei etape, când a marcat singurul gol al meciului, în minutul 86. Talentatul mijlocaş nu a putut evolua apoi în următoarele două runde de Premier League, iar absenţa sa a fost imediat vizibilă în jocul celor de la Newcastle United, care au fost învinşi atât de Burnley, cât şi de Bournemouth, de fiecare dată cu scorul de 1-0.

Antrenorul Rafael Benitez spera iniţial ca Mikel Merino să nu lipsească mai mult de două săptămâni ca urmare a problemelor medicale în zona spatelui şi a lăsat de înţeles că tratamentul efectuat de jucător a adus progresul aşteptat în ceea ce priveşte recuperarea sa. Totuşi, presa britanică anunţă că mijlocaşul în vârstă de 21 de ani, care nu a putut fi convocat de naţionala de tineret a Spaniei în vederea meciurilor cu Islanda şi Slovacia, ar putea lipsi de pe teren până la două luni, ceea ce ar reprezenta o lovitură grea pentru tehnicianul spaniol.

Fundaşul englez Jamaal Lascelles va lipsi la rândul său din lotul ce va face deplasarea pentru confruntarea de pe Old Trafford, după o nouă problemă la gleznă acuzată în prima parte a meciului cu Bournemouth, când a fost nevoit să părăsească terenul încă din minutul 55, fiind înlocuit de Ciaran Clark. Rafa Benitez a confirmat faptul că fundaşul în vârstă de 24 de ani are şanse minime de a fi recuperat la timp pentru confruntarea de pe Old Trafford: “Vom vedea care este situaţia lui Jamaal, dar este dificil pentru ambii [Lascelles şi Merino] să poată evolua cu Man United. Dacă ar fi fost apt de joc acum am fi avut la dispoziţie o săptămână de antrenamente, însă şi dacă va fi recuperat din punct de vedere medical, nu va fi timp pentru a se pregăti fizic, după aproape două săptămâni fără antrenamente, ceea ce este dificil în vederea unui astfel de meci.” – a explicat tehnicianul spaniol.

Rafa Benitez a confirmat totuşi faptul că fundaşul Paul Dummett a revenit la antrenamentele echipei, după o accidentare suferită în chiar prima etapă de campionat, când Newcastle United a fost învinsă pe teren propriu de Tottenham, cu scorul de 2-0.

După 11 etape de campionat, Newcastle United se află la jumătatea clasamentului Premier League, cu 14 puncte, însă formaţia de pe St James’ Park a reuşit să obţină un singur succes din ultimele şase runde, iar programul competiţional după reluarea campionatului nu va fi deloc unul facil, cu trei deplasări din următoarele patru etape de Premier League, începând cu duelul de pe Old Trafford cu Manchester United.