Tuchel, înmărmurit după înfrângerea lui Chelsea cu Arsenal: „Nu știu ce să le spun jucătorilor”

Interviul acordat de Thomas Tuchel pentru SkySports la finalul meciului Chelsea - Arsenal 2-4 în care elevii săi au comis numeroase erori defensive

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
21 aprilie 2022
Thomas Tuchel, Chelsea
Thomas Tuchel, Chelsea

Cum a fost acest meci?
E simplu, am marcat cinci goluri și am pierdut 4-2.

Cum așa?
Ne-am marcat singuri trei goluri și am marcat două și în favoarea noastră.

Care este explicația lipsei de convingere pe faza defensivă în acest meci?
Nu știu dacă este o lipsă de convingere pe faza defensivă dacă avem posesia mingii și facem acest gen de erori care duc la marcarea de goluri de către adeversar. Eu nu îmi amintesc ca noi să fi beneficiat în Premier League de erori de acest nivel, însă noi le facem cadou cu seninătate. Le-am făcut și în meciul precedent [cu Brentford] și nu putem câștiga în acest fel.

V-a lipsit Toni Rudiger în această seară?
Categoric.

Ați reușit să reveniți de două ori în acest meci. Este dezamăgirea cu atât mai mare, știind că ați avut șansa de a întoarce rezultatul?
Desigur, am avut această șansă dar în repriza a doua nu am avut nivelul suficient pentru a o face. Prima repriză a fost diferită… Ei au schimbat tactica de trei ori, am schimbat și noi, dar n-am fost la cel mai înalt nivel. Inclusiv eu. Dar la nivel individual, toate acele erori dramatice precum cea de la primul, al treilea și al patrulea gol. Este foarte greu când ești mereu în spatele adversarului.

Este cu atât mai surprinzător cu cât Chelsea venea la acest meci într-o formă bună…
Da, și am decis să îi punem capăt făcând aceleași greșeli ca în meciul cu Real Madrid care ne-a costat Champions League și aceleași din meciul cu Brentford.

I-ați dat lui Romelu Lukaku o șansă în acest meci, titularizându-l. Cum apreciați prestația lui?
Nu vreau să discut despre vreun jucător după o astfel de evoluție colectivă.

Ca antrenor… ce faceți după un astfel de meci?
N-am idee. Sincer, nu știu.

Alte declarații făcute de Tuchel după înfrângerea cu Arsenal pentru Chelsea TV

Despre absența lui Antonio Rudiger: „Am primit șapte goluri de la Brentford și Real Madrid cu Toni oe teren, deci nu e vorba despre anumiți jucători ci despre performanța defensivă ca echipă. Trebuie să avem tactica potrivită, ceea ce mă
îndoiesc că eu am avut astăzi, precum și echipa potrivită, ceea ce iar nu cred că am făcut în mod corect”.

Despre schimbarea lui Christensen la pauză: „A spus că nu poate continua, deci probabil că a avut o problemă fizică. Nu schimb un jucător pentru că a făcut o greșeală. Trebuie notat și că suprafața de joc nu este în cele mai bune condiții. Poate că sună a scuză, dar este un teren foarte greu și acest lucru nu este în favoarea noastră. Mingea a țopăit foarte ciudat în fața lui Andreas când a încercat să o joace, iar acest lucru s-a întâmplat și cu Real Madrid și ne-a costat Champions League”.

Despre penalty-ul comis: „Este un gol incredibil. Am avut posesia și am pierdut mingea de trei ori în 10 secunde iar apoi am făcut un fault care a dus la penalty. Ne-am refuzat singuri șansa a șase minute în care să încercăm egalarea. Nu e nimic în plus de spus. După ultimele trei meciuri credeam că am depășit erorile făcute cu Brentford și Real Madrid, dar se pare că nu”.