Verdictul lui Lluís Mascaró după Barcelona – Galatasaray 0-0: scăderea ritmului, păcatul capital al catalanilor

Opinia editorialistului Lluís Mascaró în cotidianul catalan SPORT după Barça - Galata 0-0 în turul optimilor Europa League

Aubameyang vs Inaki Pena în meciul Barcelona - Galatasaray 0-0
12 martie 2022

A fost o poticneală și așa trebuie interpretată. O lecție care trebuie învățată, o eroare care nu trebuie repetată. Proiectul lui Xavi generează iluzii pentru că are o bază solidă, stilul de joc, iar meciul cu Galatasaray este doar o piedică în traiectoria unei echipe aflate în plină renaștere. Antrenorul blaugrana a fost foarte critic la adresa jucătorilor după meci. După patru victorii consecutive, Barcelona a slăbit intensitatea și acesta a fost păcatul său primordial. S-a crezut favorită și a luat piciorul de pe accelerație, permițând adversarului să egaleze forțele din teren. Această lipsă de intensitate a făcut ca presiunea înaltă să nu se execute cu eficiența necesară, să nu se recupereze balonul rapid și de aici meciul a devenit previzibil, fără fluiditate. S-a atacat prost și s-a finalizat și mai rău: din 15 șuturi, doar 4 au fost pe poartă și acolo s-au lovit de uriașul Iñaki Peña care și-a cumpărat în acest meci biletul de întoarcere pe Camp Nou. După 16 meciuri la rând cu gol marcat, atacul Barçei a rămas pe roșu, iar asta obligă la victorie săptămâna viitoare în Turcia.

Din fericire, erorile comise contra lui Galatasaray sunt remediabile, nimic grav pe care Xavi să nu îl poată rezolva. Tehnicianul știe că săptămâna viitoare are dou meciuri decisive pentru viitorul proiectului său: returul de la Istanbul și El Clasico de pe Bernabeu. Două dueluri transcedentale în trei zile care vor marca traiectoria echipei. Madridul, într-un moment euforic după remontada în fața lui PSG, se vede favorit în meciul cu Barcelona, iar o victorie a echipei blaugrana ar fi un impuls definitiv pentru proiectul aflat în desfășurare. Însă pentru a câștiga la Istanbul și pe Bernabeu, echipa trebuie să corecteze erorile amintite.