Xavi si-a prelungit contractul cu FC Barcelona

Xavi a fi fost de acord cu prelungirea contractului cu FC Barcelona pana in 2014, urmand sa-si incheie cel mai probabil cariera la echipa blaugrana.

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
29 noiembrie 2008
FootballClub.ro
FootballClub.ro

Conform cotidianului Sport, FC Barcelona si mijlocasul Xavi Hernandez au ajuns la un numitor comun in ceea ce priveste prelungirea contractului jucatorului pana in anul 2014. Desi conducerea administrativa a Barçei nu a facut inca niciun comunicat oficial in aceasta privinta, stirea a fost confirmata de jucator in avionul care transporta echipa spre Sevilla pentru meciul din etapa a 13-a a Primerei Division.

In functie de performante, Xavi ar putea castiga pana la 7,5 milioane de euro pe sezon, devenind astfel al patrulea jucator in topul salariilor de la FC Barcelona dupa Messi, Eto’o si Henry.

Intalnirea decisiva dintre cele doua parti a avut loc vineri dupa amiaza, imediat dupa antrenamentul echipei, prezenta jucatorului fiind necesara pentru a parafa intelegerea verbala dintre Xavi si presedintele Joan Laporta la care s-a ajuns imediat dupa meciului de la Lisabona cu Sporting. De la aceasta ultima intalnire a lipsit directorul sportiv Txiki Begiristain care se afla in Japonia din motive personale.

Conform presei catalane, FC Barcelona ii oferise initial lui Xavi o prelungire a contractului pana in 2013, situatie in care jucatorul ar fi dorit un salariu anual de 9 milioane de euro. In cele din urma, prin prelungirea perioadei contractului cu inca un an, mijlocasul a fost de acord sa-si reduca pretentiile salariale.

Xavi Hernandez va avea 34 de ani in 2014 si cel mai probabil isi va incheia cariera la FC Barcelona.