Yaya Toure prefaţează meciul derby Manchester United – Manchester City

Mijlocaşul ivorian Yaya Toure a discutat despre derby-ul dintre Manchester United şi Manchester City, care va avea loc în următoarea etapă de Premier League

Yaya Toure, Manchester City
8 decembrie 2017

Yaya Toure a avertizat pe Manchester City asupra pericolelor reprezentate de duelul cu rivala locală Manchester United, programat a se disputa în următoarea etapă de campionat. Echipa antrenată de Pep Guardiola se va deplasa pe Old Trafford cu un avantaj de opt puncte în clasamentul Premier League, însă Yaya Toure este conştient de faptul că Manchester City nu îşi permite un pas greşit pentru a nu oferi formaţiei lui Jose Mourinho şansa de a reintra în lupta pentru câştigarea titlului.

Iar mijlocaşul ivoran atrage atenţia asupra meciului recent dintre Arsenal şi Manchester United, în care Anthony Martial, Romelu Lukaku şi Jesse Lingard au exploatat jocul de contraatac şi au adus un succes important pentru United în runda anterioară: “În acest an sunt sigur că United va fi foarte preocupată de meciul cu noi, ceea ce va face să fie şi mai periculoasă pe contraatac, aşadar trebuie să fim pregătiţi pentru acest lucru. Altfel vom asista la partida disputată contra celor de la Arsenal în urmă cu câteva zile. Nu avem voie să pierdem, trebuie să menţinem distanţă din clasament şi să fim atenţi la fiecare fază, deoarece United s-a dovedit foarte cinică în duelurile cu echipele mari: de fiecare dată au aşteptat greşeala adversarului şi au lovit decisiv pe contraatac. Cu jucători precum Lukaku, (Zlatan) Ibrahimovich, Lingard, (Marcus) Rashford şi Martial, sunt foarte rapizi şi periculoşi.” – a explicat Yaya Toure, înainte de duelul care va avea loc duiminică seara pe stadionul Old Trafford.

Mijlocaşul ivorian a afirmat în cursul săptămânii faptul că City a devenit echipa din Europa cu cel mai bun joc din punct de vedere ofensiv, depăşindu-le pe Real Madrid şi Barcelona, însă liderul din Premier League a suferit recent primul eşec al sezonului, scor 2-1 contra celor de la Şahtior Doneţk, într-un meci care totuşi nu mai avea o miză importantă având în vedere că oamenii lui Pep Guardiola aveau deja asigurat primul loc al grupei din UEFA Champions League. Yaya Toure avertizează că Manchester United va face tot posibilul pentru a repeta evoluţia formaţiei ucrainene: “Avem nevoie de o evoluţie foarte solidă în partida de duminică. Va fi foarte dificil, deoarece am văzut maniera în care a jucat Şahtior, doar contratac, contraatac, iar United poate face lucrul acesta şi mai bine. Va trebui să fim foarte atenţi şi, desigur, ne vom pregăti foarte bine pentru a face faţă. Nu cred că mai este nevoie să discut despre importanţa unui astfel de derby.” – a adăugat jucătorul în vârstă de 34 de ani, care evoluează pentru Manchester City din 2010.

Confruntarea din această etapă de campionat se poate dovedi decisivă în lupta pentru câştigarea titlului, oamenii lui Pep Guardiola având şansa de a ajunge la 11 puncte în faţa rivalei locale. Însă Yaya Toure este de părere că nici măcar o victorie pe Old Trafford nu va scoate complet pe Manchester United din duelul pentru primul loc: “Îmi amintesc în 2012 când am câştigat titlul, United era lider şi avea un avantaj de opt sau zece puncte, iar noi am revenit. Nu te poţi relaxa în niciun moment, deoarece Premier League este un campionat extrem de competitiv. Va fi foarte dificil în partea a doua a stagiunii, mai ales împotriva echipelor care vor lupta pentru evitarea retrogradării, trebuie să fim conştienţi de acest lucru.” – a concluzionat Yaya Toure.