Zlatan Ibrahimovic, aproape de a părăsi pe Manchester United

Atacantul suedez Zlatan Ibrahimovic este aproape de rezilierea contractului cu Manchester United şi semnarea unui acord cu Los Angeles Galaxy (MLS)

Zlatan Ibrahimovic, Manchester United
29 ianuarie 2018

Zlatan Ibrahimovic este foarte aproape de a-şi încheia aventura în tricoul celor de la Manchester United, veteranul atacant suedez fiind tentat de o mutare în Major League Soccer (MLS), unde este dorit de Los Angeles Galaxy. Conform informaţiilor prezentate recent de ESPN, Los Angeles Galaxy a insistat pentru transferul lui Zlatan Ibrahimovic încă din trecut, însă situaţia actuală a jucătorului la clubul de pe Old Trafford l-a determinat pe acesta să ia cu adevărat în considerare propunerea primită din partea formaţiei din Los Angeles.

Zlatan Ibrahimovic a fost adus de Manchester United în vara lui 2016, după ce înţelegerea sa cu Paris Saint-Germain a expirat, iar vârful suedez a avut parte de un sezon de debut excelent, cu un total de 28 de goluri marcate pentru “Diavoli”. Situaţia s-a complicat în luna aprilie a anului trecut, când jucătorul a suferit o gravă accidentare la genunchi, din cauza căreia nu a mai putut evolua până spre finalul lui 2017. Ajuns la 36 de ani, fostul atacant al lui Juventus, AC Milan şi Inter a bifat ultima apariţie pentru Manchester United de Boxing Day, iar tehnicianul portughez Jose Mourinho a confirmat recent faptul că jucătorul acuză încă probleme medicale la genunchi.

Clubul de pe Old Trafford şi-a întărit compartimentul ofensiv în această perioadă de transferuri prin aducerea lui Alexis Sanchez de la Arsenal, astfel că Jose Mourinho ar fi de acum dispus să accepte o despărţire prematură de Zlatan Ibrahimovic, care la Los Angeles Galaxy ar beneficia nu doar de un loc de titular în linia de atac a echipei, ci inclusiv de un salariu comparabil cu suma primită în acest moment la Manchester United.

17 goluri în 33 de partide de Premier League este bilanţul lui Zlatan Ibrahimovic la Manchester United, alături de care a câştigat trei trofee în stagiunea anterioară: Cupa Ligii Angliei, UEFA Europa League şi Supercupa Angliei, trofee care completează palmaresul impresionant al atacantului suedez, conturat de-a lungul perioadelor petrecute alături de Ajax Amsterdam, Inter Milan, Juventus, AC Milan, Barcelona şi Paris Saint-Germain.