3 variante pentru a completa defensiva lui Liverpool pe zona centrală, alături de Virgil van Dijk

Liverpool se află în căutarea unui fundaş central pentru a-şi întări defensiva prin completarea parteneriatului cu Virgil van Dijk

Virgil van Dijk, Liverpool
23 martie 2018

Transferul lui Virgil van Dijk la Liverpool a adus în cele din urmă o prezenţă impunătoare şi o mult aşteptată siguranţă defensivă pentru echipa antrenată de Jurgen Klopp, însă “Cormoranii” ar avea încă nevoie de partener solid pentru apărătorul central olandez, în tentativa lui Liverpool de a se putea implica în lupta pentru câştigarea unor trofee la nivelul competiţiilor interne şi pentru a realiza o performanţă importantă inclusiv în UEFA Champions League.

Dejan Lovren reprezintă la rândul său o soluţie viabilă, iar evoluţiile recente ale fundaşului croat au fost de multe ori solide, însă meciul de Premier League pierdut contra celor de la Manchester United a ilustrat faptul că în unele momente este predispus la anumite greşeli care se transformă în puncte importante pierdute de formaţia sa. Joel Matip întâmpină la rândul său dificultăţi, după un prim sezon de-a lungul căruia a părut să se poată impună pe Anfield, astfel că Liverpool şi-ar putea îndrepta atenţa la vară către aducerea unui apărător care să completeze parteneriatul cu Virgil van Dijk în vederea stagiunii viitoare.

Iată trei dintre principalele ţinte ale lui Liverpool pentru postul de fundaş central:

1. Stefan de Vrij

Dorit de multă vreme pe Anfield, următoarea perioadă de mercato ar putea reprezenta oportunitatea ideală pentru formaţia lui Jurgen Klopp de a-şi asigura serviciile unui apărător central valoros, fără a fi nevoită să facă un efort financiar foarte mare, având în vedere faptul că jucătorul va deveni liber de contract la vară şi va putea semna astfel cu orice club. Lazio este deja resemnată cu pierderea jucătorului, însă situaţia existentă inevitabil va duce la un interes major din partea a numeroase cluburi de top din Europa. Inter Milan a părut aproape de o înţelegere cu Stefan de Vrij, însă impresarul acestuia a confirmat că momentan nu există un acord cu o altă echipă.

Cu o abilitate excelentă de a înţelege jocul, un control al balonului foarte bun şi o calitate a paselor de cel mai înalt nivel, apărătorul olandez ar avea o bună şansă de a se integra rapid în echipa lui Liverpool şi ar putea contribui la iniţializarea acţiunilor de atac din linia defensivă. Jucătorul lui Lazio a evoluat inclusiv ca mijlocaş în primii ani de carieră, astfel că ar putea reprezenta de asemenea o variantă pentru mai multe posturi.

2. Toby Alderweireld

Fundaşul lui Tottenham s-a dovedit a fi unul dintre cei mai buni oameni din Premier League odată cu venirea lui la Southampton sub formă de împrumut de la Atletico Madrid în 2014. Deşi este născut în Belgia, Toby Alderweireld este la rândul său un produs al fotbalului olandez, cu peste 100 de apariţii pentru Ajax Amsterdam. Ajuns la 29 de ani, apărătorul lui Spurs va dori cu siguranţă un contract pe măsura valorii sale, precum şi posibilitatea de a lupta cu şanse reale pentru câştigarea unor trofee, astfel că viitorul său la gruparea londoneză poate fi considerat incert.

Având în vedere evoluţiile lui Toby Alderweireld şi anii petrecuţi în Premier League, fundaşul belgian ar reprezenta la rândul său o variantă foarte bună pentru centrul defensivei lui Liverpool, iar suma de transfer nu ar fi cu siguranţă la nivelul celei plătite pentru aducerea lui Stefan de Vrij.

3. Jonathan Tah

Considerat a fi unul dintre cei mai buni fundaşi centrali din Germania, pentru Jonathan Tah pare a fi momentul oportun de a face pasul în fotbalul de cel mai înalt nivel. Comparat de-a lungul ultimilor ani cu cu jucători precum John Stones sau Raphael Varane, Jonathan Tah are calităţile fizice necesare pentru a fi inclusiv un potenţial marcator la fazele fixe, iar siguranţa demonstrată pe plan defensiv la Bayer Leverkusen îi poate oferi un loc de titular în faţa lui Joel Matip sau Dejan Lovren.