7 statistici care ilustrează forma excelentă a lui Harry Kane în 2017

După o nouă evoluţie de excepţie, Harry Kane şi-a îmbunătăţit statistica golurilor marcate pentru Tottenham de-a lungul anului 2017

Harry Kane, Tottenham
27 septembrie 2017

Harry Kane a devenit liderul de necontestat al celor de la Tottenham, iar evoluţiile şi golurile sale au stat la baza rezultatelor recente foarte bune în Premier League. Deşi Harry Kane nu mai este de mult un nume nou în lumea fotbalului mondial, 2017 poate fi considerat anul consacrării sale definitive ca unul dintre cei mai importanţi atacanţi din fotbalul european, după cum reiese şi din seria de statistici impresionante a jucătorului de la Tottenham:

1. Harry Kane a marcat 34 de goluri până în prezent de-a lungul anului 2017, ceea ce reprezintă o performanţă mai bună decât numărul total de goluri marcate de şapte echipe din Premier League:

Harry Kane – 34 goluri
Southampton – 33
Swansea City – 33
Burnley – 32
Watford – 31
Stoke City – 28
West Bromwich Albion – 27
Crystal Palace – 26

2. Cele 34 de goluri marcate de atacantul englez înseamnă cu zece reuşite mai mult faţă de orice alt jucător din Premier League pe durata anului curent (Sergio Aguero şi Romelu Lukaku au înscris fiecare câte 24, deşi vârful argentinian al celor de la Manchester City a jucat cu trei meciuri mai mult decât Harry Kane).

3. Atacantul lui Tottenham a reuşit şase hattrick-uri în 2017. Ca nivel de comparaţie, Michael Owen a înscris 12 hattrick-uri pe toată durata carierei, iar Lionel Messi, Cristiano Ronaldo şi Robert Lewandowski au împreună şase hattrick-uri de-a lungul partidelor disputate în anul 2017.

4. Harry Kane este doar al doilea jucător englez după Steven Gerrard care înscrie în patru meciuri consecutive de UEFA Champions League.

5. Prin cele cinci goluri înscrise în primele două partide din faza grupelor UEFA Champions League, atacantul  în vârstă de 24 de ani este actualul golgheter al competiţiei (Cristiano Ronaldo şi Wissam Ben Yedder au momentan câte patru goluri).

6. Harry Kane a marcat 14 goluri în ultimele şase deplasări disputate de Tottenham în toate competiţiile.

7. Atacantul celor de la Spurs este doar al şaptelea jucător englez care reuşeste un hattrick în UEFA Champions League, după Andy Cole, Mike Newell, Alan Shearer, Michael Owen, Wayne Rooney şi Danny Welbeck. Însă prin cele cinci goluri marcate deja în actuala ediţie, Harry Kane a depăşit numărul total de goluri înscris de orice jucător englez în ultimii şapte ani.