Alvaro Morata, fără gol marcat pentru Chelsea din etapa a-20-a de Premier League

Atacantul spaniol Alvaro Morata a marcat ultimul său gol pentru Chelsea în meciul cu Brighton din etapa a-20-a de Premier League, disputat pe 26 decembrie

Alvaro Morata, Chelsea
27 februarie 2018

Primele semnale de alarmă au apărut încă dinainte de startul sezonului de Premier League, când Alvaro Morata declara că presa spaniolă “încearcă deja să mă omoare.” Fostul atacant al celor de la Real Madrid a ratat un penalty din seria loviturilor de departajare în meciul pe care Chelsea l-a disputat contra celor de la Arsenal în Community Shield şi nu a apreciat analiza presei referitoare la integrarea sa din presezon în lotul Campioanei Angliei.

Totuşi , vârful spaniol a avut parte de un început pozitiv la nivelul Premier League, cu o serie de goluri importante de-a lungul primelor sale luni. Accidentările şi forma sa recentă au readus acum în discuţie o parte din criticile presei, conform cărora Alvaro Morata ar fi un jucător slab din punct de vedere fizic şi mental, după ce fostul atacant al lui Juventus a ajuns la al zecea meci consecutiv fără gol marcat, în duelul pierdut de gruparea londoneză cu scorul de 2-1 pe Old Trafford, contra celor de la Manchester United. Faptul că Romelu Lukaku a fost protagonistul uneia dintre cele mai bune evoluţii ale sale în tricoul “Diavolilor”, iar Diego Costa, fostul vârf al lui Chelsea, a marcat pentru Atletico Madrid în aceeaşi zi, nu a făcut decât să înrăutăţească lucrurile.

Campioana Angliei insistă că Alvaro Morata este fericit şi s-a integrat foarte bine la echipa londoneză, însă zvonurile care circulă din interiorul vestiarului indică faptul că jucătorul spaniol este nemulţumit de situaţia din Anglia. Indiferent dacă este vorba de maniara de arbitraj din Premier League, de intervenţiile dure ale fundaşilor adverşi sau de problemele medicale recente, Alvaro Morata este descris ca o persoană care mult prea des lasă impresia că jumătatea paharului este goală, un aspect care se manifestă şi în evoluţiile sale de pe teren. Fără gol din ultima parte a lunii decembrie, când a marcat contra celor de la Brighton & Hove, într-un meci contând pentru etapa a-20-a din Premier League şi ca urmare a problemelor medicale acuzate în zona spatelui, este de înţeles de ce Alvaro Morata nu traversează cea mai fericită perioadă. Însă fanii lui Chelsea încep să îşi piardă răbdarea cu maniera facilă în care atacantul spaniol renunţă la duelurile fizice şi cu numeroasele ratări care au costat puncte importante la nivelul campionatului, precum în meciul recent disputat pe arena Old Trafford, când jucătorul spaniol a lovit bara din doar câţiva metri. Totuşi, trebuie menţionat că pe final de meci, fostul vârf al lui Real Madrid a marcat un gol anulat pentru un offside care a părut a fi mai degrabă semnalizat eronat.

Este cunoscut faptul că prima variantă a tehnicianului italian Antonio Conte pentru înlocuirea lui Diego Costa vara trecută a fost Romelu Lukaku, ceea ce ar putea reprezenta o problemă pentru Alvaro Morata, care, pentru prima dată în cariera sa, trebuie să evolueze cu aşteptările unui titular consacrat. Atât la Real Madrid, cât şi la Juventus, atacantul spaniol a avut parte de evoluţii foarte bune, însă nu a fost niciodată cel mai scump transfer al clubului.

Aflată momentan doar pe poziţia a cincea a clasamentului Premier League, Chelsea va avea o nouă misiune dificilă în următoarea etapă de campionat, prin deplasarea de pe Etihad Stadium pentru confruntarea împotriva liderului Manchester City. Antonio Conte va trebui să decidă dacă îi va acorda încredere şi îl va titulariza pe Alvaro Morata sau va alege să evolueze cu Eden Hazard ca “nouă fals”, după cum s-a întâmplat în meciul cu Barcelona, din manşa tur a optimilor de finală UEFA Champions League. Tehnicianul italian are la dispoziţie şi varianta utilizării lui Olivier Giroud, atacantul francez adus de Chelsea în această iarnă de la Arsenal.